Kafa bez kofeina???

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

hijena
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 07, 2008 10:35 pm

Kafa bez kofeina???

Post od hijena »

Vec skoro mesec dana ne pijem tursku kafu (sto je za mene veeeeliko cudo, jer sam zavisna duze vreme) jer smatram da zbog nje lose spavam, ali sam pocela svakodnevno da pijem po dva kapucina iz kesice sa ukusom irske kafe, najcesce "kendi" il "jacobs".
Zanima me dali one sadrze kofein i koliko u odnosu na tursku kafu?
Koje kafe ne sadrze kofein?
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

mislim da kod nas mozes naci jedino nes kafu bez kofeina, za ostale nisam sigurna, ja sam pokusala i uglavnom su bile od raznih zitarica tipa divka, cikorija, ali to nije kafa. Evo ovde sam uspela da nabavim crnu bez kofeina i popicu soljicu, pardon veliku solju za tebe
:lol:
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

e hvala Grazza, lepo od tebe... :D
pa neko mi je rekao da ukoliko sadrzi kofein, npr one instant kafe, u sastavu mora da pise...
koliko umem da citam, na ovim jacobs i sl. ne pise...??? :roll:
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

na nesu pise da je bez kofeina, sve drugo ne vazi, a za crnu, ja nisam nasla kod nas.
grazza
Stalni član
Stalni član

Post od grazza »

ups zaboravila sam, imas u Maxiju i kafu za filter aparat isto bez kofeina, pise na kesici.Nisam videla da li si iz Beograda, sorry :(
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

U Grinetu prodaju crnu-turkis kafu bez kofeina.Odlicna je,a za instant kafe nije obavezno da na pakovanju pise da sadrze kofein.Pise samo ako neka kafa nema u sebi kofein.Pa,i nisam ti bas pomogla :D Pozz
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

ma pomogli ste mi svi, hvala vam mnogo...
to me je sve bunilo, al ako treba da pise bez kofeina onda ok...bas steta, ja se ponadala pa mislim ne unosim vise kofein kad ono... :(
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Crveno pakovanje nes kafe je bez kofeina i ukus je odlican,ja je pijem od kada sam uradila test intolerancije na hranu.Tada mi se na listi nedozvoljenih namirnica nasao i kofein.Primetila sam da kada pijem tu kafu imam manje napade gladi nego ranije.Obican secer sam zamenila dextrozom i stvarno je dobar napitak.
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

nisam iskreno videla to crveno pakovanje ali potrazicu u prodavnici.
hvala na informaciji :D
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

U stvari teglica je providna a nalepnica je crvena,kao i poklopac i pise NESCAFE GOLD KOFEINMENTES.Na buvljaku je najjeftinija
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

e to mislim da mi vec zvuci poznato :D
hvala, kupicu to, ili cu da pokusam bar da ovaj kapucino sa ukusom irske kafe (njam-njam :D ) pijem samo ujutru,najkasnije do 3 popodne...
hermetic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 11, 2007 11:34 pm

Post od hermetic »

Postoji i Jacobs Day&Night verzija, plavo pakovanje, bez kofeina. Mada sam ja negde citala da su te kafe bez kofeina zbog ko zna cega stetnije od ovih sa kofeinom. Kao, po principu, bez secera a sa zasladjivacem -> jos nezdravije.... ko zna? :-?
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

mislim da sam videla taj jacobs...
ma stetno...pa sta vise nije stetno?! a i ja koristim zasladjivac umesto secera...sta da se radi :-?
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Sranje zesce, zato sto kafu valjda bas pijes zbog kofeina. :lol:
hijena
Aktivan član
Aktivan član

Post od hijena »

pa jeste i to sto kazes, ali ja nisam pocela da je pijem zbog toga, pa se navukoh..i sad :-?
Odgovori