da li tablete vitamina, minerala i drugih dodataka
uzimati ujutro ili u toku dana,
pre ili posle jela i sa kolikim razmakom od obroka,
da li ima razlike ako je vitamin u uljanoj kapsuli (vit. E),
i ostale slične male tajne...
pretpostavljam da je negde na forumu već pomenuto ovako nešto
ali i pored najbolje volje nisam našao
uglavnom u toku obroka, dorucka, ili neposredno posle, vitamini se rastvaraju u vodi ili mastima-ulju;
pitaj, sta te zanima konkretno osim e vitamina - njega najbolje u toku rucka - uljanu kapsulu;
u slučaju dijete bez masti-ulja, umesto uljanih kapsula E vit. koje se cele progutaju, uzima se suvi oblik koji se sažvaće, kao npr. Sant'E'gal;
minerali isto, no previse vlaknaste hrane (mahunarki i zita) otezava apsorpciju u crevima, pa zavisi u kom su obliku, vezi, trebalo bi organskoj, helirani, da ne bi bilo problema; medjutim imamo antacida sa kalcijumom i magnezijumom koji vezuju kiselinu, to im je i svrha, pa se ta dva uzimaju izmedju obroka
Wonder laboratorije prave izvrsne proizvode i prodaju ih po fer cenama. Najnižim mogućim! Provereno stižu poštom iz USA.
znači ne važi ona teorija da se dodaci uzimaju na prazan stomak da bi se potpunije apsorbovali ?
ja uzimam osim pomenutog E(uljanog), tablete pivskog kvasca zato što sam čuo da imaju antidepresivno dejstvo (eto, problemi) i uzimam cink jer mi je preporučeno za jačanje kose(o tome sam pisao skoro http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4379 )...
batulica napisao:znači ne važi ona teorija da se dodaci uzimaju na prazan stomak da bi se potpunije apsorbovali ?
ja uzimam osim pomenutog E(uljanog), tablete pivskog kvasca zato što sam čuo da imaju antidepresivno dejstvo (eto, problemi) i uzimam cink jer mi je preporučeno za jačanje kose(o tome sam pisao skoro http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=4379 )...
ne, nikako na prazan kada su vitamini u pitanju, mada se neki preparati uzimaju pre jela; ja sam npr. svojevremeno isao u pivaru za pivski kvasac na tocenje, koji se uzima pre jela
Wonder laboratorije prave izvrsne proizvode i prodaju ih po fer cenama. Najnižim mogućim! Provereno stižu poštom iz USA.