jacanje imuniteta

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

sunny_n
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Jun 15, 2008 1:39 pm

jacanje imuniteta

Post od sunny_n »

Imala sam probleme na grlicu materice, pa znam da moram da jacam imunitet i da je to jedini nacin borbe protiv HPV. S obzirom da postoje mnogi preparati na nasem trzistu, pitanje je kako ih kombinovati.
Trenutno koristim Ecomer 2x1, Oligogal 1x1, Beviplex 1x1, Vitamin C 500 mg, Echinaceu i Propolis kapi.
zenlee
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od zenlee »

Probajte da ubacite beta-glukan.
Testosterone man
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Mozete kombinovati kako vam je volja.
Testosterone man
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

Cula sam za beta glucan, kao i za protectin, pervivo, folan, revitu, aloju, kombuhu itd.
Mislim da ne bi trebalo sve to koristiti zajedno jer predstavlja pravu energetsku bombu za organizam, vec naci neku sredinu. Upravo sam kupila esijev preparat immunilflor sa ehinaceom, macjom kandzom, cinkom, vit C i nekoliko sojeva probiotika, pa kad zavrsim sa sadasnjom terapijom da predjem na to.
Volela bih, ako ovde ima neki nutricionista, da me posavetuje sta i kako da radim, pozz
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

Vidim da postoji vise vrsta preparata beta glucan, koji mi preporucujete, da li se moze nabaviti u nasim apotekama i koja je cena preparata?
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Mislim da vam je najbolji od NOW proizvodjaca uz to i sadrzi maitake pecurku.
Testosterone man
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Jeste li razmisljali o pivskom kvascu, mislim da to doktori preporucuju secerasima.
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

zenlee napisao:Mislim da vam je najbolji od NOW proizvodjaca uz to i sadrzi maitake pecurku.
Hvala vam na odgovoru, da li mozda znate sta je u osnovi tog preparata beta glucan? Da li je lek ispitan, koliko vidim, to je jedan od novijih preparata, pozz
zenlee
Aktivan član
Aktivan član

Post od zenlee »

Koliko sam ja cuo istrazivanja su pokazala da deluje na jacanje imuniteta,ali svi ti preparati nisu odobreni od fda.
Testosterone man
bibac
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 26, 2008 3:47 pm

Post od bibac »

Firma koja je najveci svetski proizvodjac ciste aloe vere ima sediste u Beogradu, ima na stotine svetskih certifikata izmedju ostalih i FDA., kao i kosher i islamski sertifikat, naravno i nas i na stotine posebnih nacionalnih
u svakoj drzavi gde postoji predstavnistvo.

Po nasem dugogodisnjem iskustvu, nema boljeg preparata potpuno prirodnog za jacanje imuniteta od aloe vere, ona je najkompletnija jer ima u sebi sve vitamine osim d, mnostvo minerala i sve esencijalne aminokiseline .... znaci puno toga sto se pojedinacno moze naci na trzistu, moze se kombinovati sa ehinaceom, omegom 3 , propolisom ... ali od ove kompanije, jer su ovo potpuno prirodni, neskodljivi proizvodi i ne mogu se
predozirati.

Redovno ih uzimati i ostati zdrav.
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Bas me interesuje kako je dobila kosher certifikart??????
NikolaK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 19, 2008 3:59 pm
Kontakt:

Post od NikolaK »

bibac napisao:Firma koja je najveci svetski proizvodjac ciste aloe vere ima sediste u Beogradu, ima na stotine svetskih certifikata izmedju ostalih i FDA., kao i kosher i islamski sertifikat, naravno i nas i na stotine posebnih nacionalnih
u svakoj drzavi gde postoji predstavnistvo.

Po nasem dugogodisnjem iskustvu, nema boljeg preparata potpuno prirodnog za jacanje imuniteta od aloe vere, ona je najkompletnija jer ima u sebi sve vitamine osim d, mnostvo minerala i sve esencijalne aminokiseline .... znaci puno toga sto se pojedinacno moze naci na trzistu, moze se kombinovati sa ehinaceom, omegom 3 , propolisom ... ali od ove kompanije, jer su ovo potpuno prirodni, neskodljivi proizvodi i ne mogu se
predozirati.

Redovno ih uzimati i ostati zdrav.
Aloe vera je extrakt, znaci 30-ak procenata zive biljke i organizam malo toga apsorbuje ( svega nekih 5%). ja sam je koristio i nije mi pomogla! da nema slucajno GMP sertifikat?
pedja83
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 11:13 am
Kontakt:

Post od pedja83 »

Maticni mlec je provereni prirodni proizvod za jacanje imuniteta, to je pcelinji proizvod koji je bogat proteinima, amino kiselinama, vitaminima b-kompleksa i drugim, i sadrzi jos dosta korisnih sastojaka.
Maticni mlec se najcesce konzumira pomesan sa kristalisanim medom, ili kristalisanim medom i kombinacijama propolisa i polena.
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Vidim da gore pominjete Ecomer preparat za jacanje imunog sistema. Moja cerkica (2 godine) vuce vec treci mesec kasalj, a uskoro se spremamo na operaciju, pa nam to otezava tj. odlaze istu.
Probala sam sve moguce lekove,sirupe, cak smo dobili i antibiotike, ali nista kasalj ne prestaje, pa resih da odem u drugom pravcu i da probam sa preparatima za jacanje imunog sistema....
Kakva su vam iskustva sa ovim preparatom?
sunny_n
Aktivan član
Aktivan član

Post od sunny_n »

Dea, moram priznati da meni Ecomer nije mnogo pomogao i ne znam koliko je preporucljiv za decu! Inace, koristila sam razne preparate i mislim da je meni najvise prijala Ehinacea. Raspitaj se da li se sme davati deci; postoji i kao sirup, proizvodjac je Sinefarm, zove se bas sirup za jacanje imuniteta, prijatnog je ukusa i moze se naci u apotekama i prodavnicama zdrave hrane. Pored ehinacee, sadrzi jos nekoliko biljcica /bokvica, menta.../ i propolis. Mislim da to ne bi bilo lose, jer bokvica je dobra za kasalj. Ne znam da li joj dajes neke vitamine i kakav apetit ima, jer zapravo najbitnija je ishrana. Sto vise voca i povrca, mlecnih proizvoda, jogurt sa acidofilima, med, beli luk, hladno cedjeno maslinovo ulje, riba...
Ja trenutno koristim preparat Immune renewe koji sadrzi beta glukan, ali nisam bas zadovoljna, odnosno ne primecujem neku razliku... Moj problem je sto puno radim i svakodnevno sam izlozena stresu, nedovoljno spavam, a sve se to odrazava na imunitet. S druge strane, trudim se da zdravom ishranom, cajevima i vitaminskim suplementima to nadoknadim, ali ne ide... Zeljno iscekujem godisnji odmor, more, sunce, pesak...

:D
Odgovori