Pozdrav svim forumasima od novog clana !
Imam jedno pitanje i postavit cu ovdje u nadi da ima neko dovoljno strucan da mi odgovori. Molio bi da odgovore oni koji su sigurni u svoje znanje a ne oni koji su nesto naculi.
Ovako...
Poceo sam malo vise da vozim bicikl ( nekih 40km dnevno) jer zelim da smanjim koeficjent masnoce (BF- body fat). Bavim se sportom cesto.
Prvo, pratim postotak rada srca u kojem tijelo najvise sagorijeva masnocu kao izvor energije! Radim trening na prazan stomak da mi inzulin nije dignut sto naravno ne dovodi do blokade sagorijevanja masnoca.
Zanimaju me sad ove stvari pa mi pomozite:
1) uzimam glutamin 5g prije treninga da sprijecim sagorijevanje misica i da tijelo vise "obrati paznju" na masnoce. Je li ovo ispravno ?
2) U toku treninga pijem aminokiseline u tecnom stanju (napravim pice sa vodom ), porcija ima 2.4g secera / oko 68 kcal... Je li ovo ispravno ?
najvaznije:
3) Pijem prije treninga niskokaloricni ENERGY drink ( dakle ^0 kcal od prilike) zbog taurina i kofeina. AKO GA UZMEM PRIJE TRENINGA HOCE LI TIJELO MANJE SAGORIJEVATI MASNOCU KAO IZVOR ENERGIJE BUDUCI DA JE OVO ENERGETSKI NAPITAK; IAKO NEMA NISTA KALORIJA npr. Red Bull light
4) koliko dnevno mogu u minus ici ( negativni balans ) a da se ne slomim na duze vrijeme. Radio sam i do - 2000kcal dnevno pa sam slijedecih par dana morao puno jesti da dodjem sebi i nisam imao nikakav efekat.
5) Navedite mi namirnice koje ce mi pomoci da smanjim koeficjent BF-a. Vec pijem zeleni caj. Smanjio sam ugljikohidrate - jedem vecinom crnu tjesteninu i zeleno povrce
izvori energije
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99