Cao svima ,
Ja sam Zorana i pisem iz Kanade ,zelim da vas upoznam sa svojim problemom.Naime vec nekoliko godina patim od anoreksije svjesna sam toga ali to nikako da prihvatim isla sam na mnoge tretmane i nije mi pomoglo tacnije neka privremena poboljsanja.Bila sam i kod psihijatra medjutim imam utisak da ovdje u kanadi njima je vaznije koliko ce da zarade nego istinska briga za pacijenta.Voljela bi se dopisivati sa dobronamjernim osobama jer mislim da kroz razgovor se moze doci do rijesenja.
Pozdrav od Zorane
Izbjegavanje problema
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
zorana,kazes da si 'svesna,ali nikako da PRIHVATIS"...mozda u tom grmu lezi zec.Ako nije bilo rezultata kod jedne terapije,menjaj i doktora i terapiju.Ono sto je najvaznije je tvoj uvid da imas problem i da zelis da se oslobodis patnje.
Posto je anoreksija bolest gubitka apetita pracena psiholoskim odbijanjem hrane a ova bolest kompleksna tako je i lecenje slozeno pa obuhvata prvenstveno odlazak kod psihoterapeuta koji dalje moze da ukljuci i lekove.
Zato,ne odustaj.
Zalim ti puno srece.
Posto je anoreksija bolest gubitka apetita pracena psiholoskim odbijanjem hrane a ova bolest kompleksna tako je i lecenje slozeno pa obuhvata prvenstveno odlazak kod psihoterapeuta koji dalje moze da ukljuci i lekove.
Zato,ne odustaj.
Zalim ti puno srece.
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 06, 2006 3:13 am
hvala ti puno na podrsci i na divnim rijecima.Ja sam probala nekoliko razlicitih pristupa i trajalo je dosta dugo sa malim pomacima ili poboljsanjima jedino sto se nisam duze zadrzala na psihoterapiji ,koju mi ovdje nepokriva osiguranje .Licno mislim da bi mi psihoterapija pomogla jer sam tamo vidjela u cemu je i problem i zasto neprihvatam realnost.
Javi mi se ako zelis na [email protected]
puno pozdrava i hvala ti
Javi mi se ako zelis na [email protected]
puno pozdrava i hvala ti
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Jan 10, 2005 12:18 am
Draga Zorana,
Psihoterapija je neophodna,sigurna sam da ces se nekako snaci i krenuti sa tom metodom lecenja.Najvaznija je tvoja odluka da krenes sa lecenjem,jaka volja da prevazidjes psihicki problem koji je doveo do anoreksije.Budi strpljiva,anoreksija je izleciva.Ali imaj strpljenja i ne odustaj,i onda kada ti se cini da stvari ne idu onako kako si ti zamislila.Nece cesto biti ni lako ni jednostavno,ali ja verujem da ces uspeti da se izboris sa tim.
Iako sam sigurna da si vec dobro upoznata sta je anoreksija,dajem ti jedan ,mozda za tebe koristan link gde mozes puno toga procitati o tvojoj bolesti.
http://www.pedagog.org.yu/anoreksija.php
Psihoterapija je neophodna,sigurna sam da ces se nekako snaci i krenuti sa tom metodom lecenja.Najvaznija je tvoja odluka da krenes sa lecenjem,jaka volja da prevazidjes psihicki problem koji je doveo do anoreksije.Budi strpljiva,anoreksija je izleciva.Ali imaj strpljenja i ne odustaj,i onda kada ti se cini da stvari ne idu onako kako si ti zamislila.Nece cesto biti ni lako ni jednostavno,ali ja verujem da ces uspeti da se izboris sa tim.
Iako sam sigurna da si vec dobro upoznata sta je anoreksija,dajem ti jedan ,mozda za tebe koristan link gde mozes puno toga procitati o tvojoj bolesti.
http://www.pedagog.org.yu/anoreksija.php