Ishrana za obolele od anoreksije

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin

Odgovori
jovanicaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 04, 2006 1:08 am

Ishrana za obolele od anoreksije

Post od jovanicaa »

Znam da ce vecina reci-da treba da jedu sve sto im dodje pod ruke,ali me interesuje koja hrana najvise.Dakle,sta konkretno?Hvala unapred.
Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Ne treba da jedu sve što im dođe pod ruku :), treba da se hrane normalno, znači da se kao i svi ostali trude da jedu žitarice, voće i povrće, mleko i mlečne proizvode, meso..da uzimaju više manjih obroka dnevno, izbegavaju brzu hranu i slatkiše.

Ja bih ti ipak preporučila da konsultuješ kako nutricionistu tako i psihologa jer je anoreksija problem koji polazi iz glave i nije toliko problem smisliti šta i koliko treba da se jede koliko držati se toga. :) Srećno
ilia
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Avg 07, 2006 7:14 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od ilia »

I ja se slazem da je to sve pre svega psiholoski problem,ili sto bi se reklo:sve je to u tvojoj glavi.Probaj da jedes prvo sve sto ti se svidja,ono sto ti prija.Nema veze i ako to nije nesto posebno zdrava ishrana al je bitno da jedes.Samo jedi i izvuci se iz toga i misli na svoje zdravlje pre svega.Srecno(ili da kazem prijatno?).Pozdrav
Odgovori