ishrana i krvne grupe

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 03, 2008 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

ishrana i krvne grupe

Post od razocarana »

da li STVARNO ima veze ishrana sa krvnom grupom i njenim faktorom???naprimer ko ima A krvnu grupu da nejede meso itd???
kada se desi nešto loše ko zna zašto je to dobro!!!
Dragance
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 04, 2006 12:34 am

Post od Dragance »

Ima veze, tako kazu i nutricionisti. Ja imam knjigu o tome ali avaj, ne znam koja sam krvna grupa :lol:
Medjutim, zanimljivo je da recimo moja sestra i ne voli stvari koje joj nisu preporucljive!
Ja navijam da ispadnem B krvna grupa (sanse su 50%) jer mi takva ishrana sasvim odgovara...
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm

Post od mikalja »

Dragance napisao:Ima veze, tako kazu i nutricionisti. Ja imam knjigu o tome ali avaj, ne znam koja sam krvna grupa :lol:
Medjutim, zanimljivo je da recimo moja sestra i ne voli stvari koje joj nisu preporucljive!
Ja navijam da ispadnem B krvna grupa (sanse su 50%) jer mi takva ishrana sasvim odgovara...
Ljudi izmishljaju razne stvari koje ce biti za dobrobit naroda a nashi ljudi izmishljaju bolesti od dosade!Chula,kazala i ono joj :cry: !Evo Dragance tvrdi da ima veze i dechko je kupio i knjigu o tom A NEZNA NI KOJA JE KRVNA GRUPA????? :o (Mislim da bi svaki civilizovan chovek trebao znati krvnu grupu ,prvo za nedaj Boze a posle za 10000 stvari drugih,a zna da ima veze k grupa za ishranu ma daj pffffff!
Ma daj bre,do skoro ljudi nisu ni znali da postoje grvne grupe a ne ko je su oni?A tek da se hrane po tom ko je koja grvna grupa?Zamislite pre nekoliko godina ,ljudi su ziveli u zajednicama !I u jednoj porodici otac majka recimo tri sina i ozene se sinovi i dobiju decu.svaki je imao minimum po 3 dece (pre je bilo tako) i svi zajedno ziveli i radili ,hranili se.To je odprilike jedna prosechna poroditzxa iznosila je oko 17 chlanova uze porodice .Josh ako ima deda i baba to je oko 19 -oro i zamislite da su se svi hranili po krvnim gruopama?Ma daj ne izmishljajte samo vishe :oops: Ono prochitaju negde neshto iodma auf :o tako se to mora i bnnjhjgftvfyuudkjl :wink: :oops:
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

Mikalja stvarno svaka cast za tvoj post i sve najbolje pohvale od mene!!!!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

razocarana napisao:Mikalja stvarno svaka cast za tvoj post i sve najbolje pohvale od mene!!!!
Jelde da sam u pravu?Pa stvarno ma shta god ko chuje jaoj ovo ono od svega modu prave nishta drugo .I razbole se na nervnoj bazi zivota mi !To je samo iz dosade :wink:
Pozzzzzz
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

razbole se iz dosade i postanu hipokonderi!!!vidim ja da nekada kada su jeli belu slaninu i luk da su bili zdraviji ljudi moj deda je zivi primer gura 92 god a izgleda kao da ima 70 niko ne veruje koliko godina ima!!!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Ma da bre !Sad da budu in ono u modi pa se upropastishe !Em ni voda nije zdravo kao pre ni vazduh nishta josh i mi sami doprinosimo.Ajde Bogati sad bash izmishljaju svashta bzvz !Chitam skoro pitanje?Da li moze neshto da se desi ako podignem 3 kg????????? :o Gledam dal se ismejava ili pravi ludim sve oko sebe?Reko moze da se desi!Ako dignesh 3 kg novca ne zakonito iz neke banke i uhvatete desice ti se robija i td !Ovo je postalo ne sajt za zdravlje,nego mesto za izmishljanje i ubijanje dosade .Ajd i to,nego shto nekom stvarno treba pomoc a ono shprdaju se sa mnogo chim i onda ne verujesh u shta bi mozda i trebalo poverovati :roll:!!!!
Dragance
Novi član
Novi član

Post od Dragance »

Mislim da mnogo gresite. Ne pada mi na pamet da objasnjavam sad kako stvari funkcionisu, samo se opustite i uzivajte. I knjigu nisam kupila ja a to sto ne znam koja sam krvna grupa nije moja greska. I super sto znate sve mnogo bolje od nekoga ko je skolovan i x godina radi u praksi... mislim stvarno!
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Svako ima pravo da ode i izvadi krv da mu se odredi krvna grupa ,ne pravo nego je i pozeljno dusho moja!A to se ne odredjije samo kad se rodish i gotovo !To mozesh uvek uraditi nikakav problem nije!A i diploma nije merilo znanja ,pogotovu danas kad mnogi kuiti mogu diplome to i ptice znaju!!Nego praksa rad i na kraju Dokaz uspesi onog shta je ko uradio !Ne nerviraj se nishta nije recheno da bilo koga povredi !A i mi znamo o tome mozda vishe malo od drugih ,tako da ne morash da objashnjavash i preprichavash iz knjige (niko i ne trazi) ovde se kaze ako se zeli pomoci i sebi i drugima a ne na neko moranje("padanje na pamet" )!
____POzdrav za sve :wink: :)
Znam i ja da ima veze ishrana recimo moj muz bez mesa je lud!I kaze to je zato shto je nulta grupa,ali ipak zna koja je k grupa i da jede ono shto ima a ne samo MESO jel je nulta grupa jel molim te :wink:
Dragance
Novi član
Novi član

Post od Dragance »

Kao prvo, ja svoju krvnu grupu ne znam jer mi nije utrvrdjena prilikom rodjenja, kako i zasto to nije ucinjeno ne znam, bila sam mala. Sad ne mogu da je utvrdim jer sam malokrvna i iako sam pokusavala dobrovoljno da dam krv nisu hteli da je uzmu. U Zavodu za transfuziju krvi su prevelike guzve da bih se cimala oko toga. A sto se stucnosti nutricioniste o kojoj pricam tice, zena nije "privatnik", radi pri jednoj drzavnoj ustanovi i ima godina i godina radnog iskustva i ne vidim nijedan razlog da podcenjujem nju i njeno znanje.
Sto se ishrane po krvnim grupama tice, to nije nikakvo "izmisljanje bolesti", jednostavno postoje stvari koje nasem organizmu vise prijaju i one koje ne. Ja samo kazem da sam poredeci iskustvo svojih ukucana i onoga sto pise u knjizi primetila da uglavnom svako preferira onu vrstu hrane koja mu je i preporucena. Eto to mi je bilo bas onako zanimljivo pa sam pitala nutricionistu da li stvarno ima veze isharana sa krvnim grupama i rekla je da ima. To je sve.
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član

Post od mikalja »

Aham,dobro ! :wink:
mma
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Apr 28, 2007 1:50 am

Post od mma »

pazi ovako.. to za malokrvnost ti je glupo
pa mogu da ti uzmu uzorak iz prsta...

a za krvne grupe i ishranu, sam ja slusao nedavno i citao sam nesto...
to je stroga ishrana koja se koristi najcesce zbog bolesti, znaci zdrav covek ne bi trebao da se pati sa tim...

sta vam je mnogo bolje da uradite, ako vec zelite nesto da promenite....
uradite test intolerancije kosta vam oko 3000 din. i oni ce vam lepo reci koja hrana vam ne prija i to lepo izbacite...

ipak je sve induvidualna stvar, ne mozete vi da jedete mesto ako ste recimo B krvna grupa, ako vam kao prvo ne prija, ako znate da je nezdravo, ako ste vegetarijanac i ostalo...

tako da uzivajte u zivotu, tempo i metro zamenite prodavnicama zdrave hrane i nema sta da brinete i razmisljate toliko...

bar dok ne dodjete u neke pozne godine :D
Korisnikov avatar
MARS
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Mar 16, 2008 5:19 pm

Post od MARS »

Najbolje se hraniti shodno godisnjem dobu.
Korisnikov avatar
nixi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 27, 2008 2:32 am

Post od nixi »

razocarana napisao:da li STVARNO ima veze ishrana sa krvnom grupom i njenim faktorom???naprimer ko ima A krvnu grupu da nejede meso itd???
Čini mi se da ima logike,bar kod mene. Većina hrane koja mi je "dozvoljena" ,po krvnoj grupi,je hrana koju i volim. Iako,ima i hrane koju volim ali mi ne prija želudcu,pa se ispostavilo da su to namirnice koje treba da izbegavam. I vrlo je interesantno da se skoro sve namirnice za i protiv poklapaju sa testom intolerancije na hranu koji sam radila pre par godina.
Korisnikov avatar
razocarana
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Post od razocarana »

JA SAM MESO IZBACILA IZ UPOTREBE NAJVISE ZATO STO IMAM ENDOMETRIOZU A SVINJE,PILICI JEDU KONCENTRAT KOJI SADRZI SVE I SVAKAKVE HORMONE KOJI MENI NE POGODUJU BAR ME JE NUTRICIONISTA TAKO REKLA A STVARNO SE I BOLJE OSECAM
Odgovori