Ja sam izdvojila neke, prikupila takodje po netu jos par i postavljacu ih, cisto da imamo na jednom mestu.
Naravno najvise je slatkisa

Molila bih vas takodje, ako vi imate neki recept za preporuku da ispisete.
Kolac od jecma
2 solje za belu kafu jecmenog brasna,1 prasak za pecivo,7-8 supenih kasika dekstroze,mala soljica dozvolenog ulja, kakao stavi 1-2 kasike,malo naseckanog badema i a suvo grozdje puna saka.
Sve pomesati i dodati vodu ili neko mleko, napraviti malo redju smesu i sipati u podmazan i peci u zagrejanoj rerni.Kada se ohladi iseci i pospi dekstrozom
Kolač od ječma II
2 solje jecmenog brasna, jedna solja heljdinog brasna, 6 kasika fruktoze, 2 kasike kakaa, malo cimeta, 2 dl prosenog mleka (mnogo je ukusnije od ovsenog), 1 jaje, prasak za pecivo, 5-6 seckanih smokvi i malo borovnice iz friza (recimo 2 pune kasike), isto izmesam kasikom i stavljam u pleh po jednu kasiku, pece se oko 15 min.
Svako moze da prilagodi sebi, recimo mogu se staviti bademi, lesnici, suvo grozdje...i sl.
Meni ova mera traje oko 4 dana, za dorucak pojedem po 4-5 komada a nekad, kad sam bas gladna i uvece tamanim...(kao sad)
Palačinke od kukuruznog brašna
300 gr.kukuruznog brasna,450ml mleka,3 jaja,malo soli.Pomesati brasno i so,dodati hladno mleko i promesati.Jaja umutiti i dodati ih brasnu i mleku.Masu izjednaciti,prekriti krpom da odstoji 20 min.Promesati masu i prziti palacinke.Isprzene prekriti folijom da malo odstoje da omeksaju.Filujes i uzivas
Mafini od razenog brasna
U posudi umesam razeno brasno,malo ulja,sode bikarbne,fruktozu i visnje i sa kiselom vodom( umutim malo tecnije da bude).,izlijem u modle za mafine i pecem oko 25 min.
Euro krem
Pomesa se pirincano mleko u prahu sa fruktozom,doda se kakao(onaj manje mastan),iseckaju se sirovi bademi doda se voda i sve pomesa.
OVSENI KOLAC
3 kasike zasladjivaca
200g ovsenih pahuljica(potopiti ih u malo vode i ostaviti da stoje 1/2 sata)
malo seckanih- badema,lesnika,suvo grozdje,smokve,sljive....)
1 ili 2 izrendane jabuke
prasak za pecivo
malo kisele vode
izrendana kora od 1 limuna
soljica ovsenog brasna
1/2 soljice ulja
2 posebno umucena belanceta
Sve sastojke pomesati i kiselom vodom regulisati gustinu testa(neka bude malo redje), sipati u podmazan pleh i peci.
Pečeno proso sa bundevom
2 šolje prosa, 2 šolje bundeve sečene na kockice, 1.5 do 1.75 šolje izvorske vode, dva prstohvata morske soli.
Oprati proso i propržiti ga na suvom tiganju, sve dok ne dobije zlanu boju. Bundevu operite i nasecite na kockice. Proso i bundevu stavite u ekspres-lonac, dodajte morsku so i vodu, poklopite i stavite na vatru. Kad počne da šišti kuvajte iznad štitnika za plamen 15 do 20 minuta.
Uklonite lonac sa ringle i pustite da pritisak padne. Prespite u pokriven pleh i pecite u rerni (prethodno zagrejanoj na 350 stepeni), 30 do 40 minuta. Kada je pečeno, proso sa bundevom gotovo treba da je čvrsto, kao hleb. Nasecite na kocke i služite.
Cokoladni pudung od prosoa
Sastojci
1 solje prosoa
Izrendana kora od pomorandje
½ solje iseckanog suvog voca po izboru ( suvo grozdje, suve sljive, suva kajsija, suva urma )
3 supene kasike kakaa ili mlevenog rogaca
4 solje vode
Priprema
Staviti sve sastojke , kad prokljuca smanjiti temperaturu I kuvati dvadesetak mimuta uz povremeno mesanje. Ako vam nije dovoljno slatko dodati pirincani ili jecmeni slad po ukusu ( 1-2 supene kasike). Sipati u cinije , ohladiti u frizideru I ukrasiti iseckanim pecenim bademom ili lesnikom.
Ovseni kolac II
Pomešajte 1 ½ šolju ovsenih pahuljica, ¾ šolje brašna od prosa, ječma ili ovsa i 2 kašičice ulja (od kukuruznih klica, može i maslinovo, susamovo, od semenki grožđa). Dodajte prstohvat izmrvljene morske nerafinisane soli i ½ šolje krupno mlevenih oraha, pa sve brzo izmešajte prstima.
Toj mešavini dodajte ½ šolje ječmenog slada i ½ šolje prirodnog soka od jabuke, bez dodatog šećera.
Izmešajte, pa kašikom vadite masu i spuštajte na peki papir. Pritisnite svaki kolačić mokrom kašikom, da ga spoljoštite na debljinu oko 7-8 mm.
Ubacite u zagrejanu rernu i pecite 20 minuta na 180 stepeni. Kada se kolačići prohlade, stavite ih u kutiju sa hermetičkim poklopcem - tako mogu da traju nekoliko dana.
Kolač od prosa
Isperite šolju prosa. Sameljite u blenderu oko 1 šolju breskve, ili izgnječite breskve ručno. Prokuvajte ispasiranu breskvu i 2 šolje soka od jabuke, bez šećera. Dodajte prstohvat morske soli, pa sipajte proso. Kuvajte na najnižem plemanu uz mešanje, oko 20-25 minuta. Dobijenu masu razlijte po plehu i kad se prohladi, stavite u frižider. Kada se masa u plehu stegne, isecite na kocke ili krugove (pomoću modle za koače), pa servirajte ukrašeno kriškama sveže breskve.
Savet: U toku kuvanja možete da dodate seckane orahe, lešnike, bademe, suvo grožđe
Pita sa makom
Umutiti 1 soljicu secera (fruktoze ili dekstroze ako je zabranjen secer) i 1 soljica ulja, dodati 2 soljice ovsenog brasna, 2 kasike ovsenih mekinja, prasak za pecivo, 1 soljicu vode i 4-5 kasika mlevenog maka. Sipati u pleh i peci.
Pita sa visnjama
Praviti isto kao sa makom samo ne staviti mak (mada sam negde procitala kombinaciju pita sa makom i visnjama ali nisam jos probala) sipati u pleh i odozgo staviti visnje. Peci.
PIRINCANO MLEKO
Potrebno je
40 gr pirinca
1340 gr vode.
Proprati pirinac, staviti u ciniju, preliti sa 200 ml vode, staviti da odstoji 4 sata (najbolje u frizider).
Ocediti i prosuti vodu u kojoj je pirinac stajao. Zatim staviti pirinac u serpu, preliti sa 1340 gr vode prokuvati, i kuvati 10 minuta uz povremeno mesanje.
Ostaviti da se ohladi 15-ak minuta.
Izmiksati (obicni blender).
Procediti kroz gustu cediljku.
Dobijete odprilike 1L mleka. Mozete dodati jos malo vode ako vam izgleda gusto.