Insomnija (Nesanica)

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
plavonebo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 28, 2006 2:45 am

Insomnija (Nesanica)

Post od plavonebo »

Trazim savet kako se ishranom moze leciti / ublaziti insomnija ili nesanica. Ponekad nemogu dugo da zaspim, nekada brzo zaspim ali se rano probudim itd. Imam neki blazi oblik insomnije koji se srecom nedesava svako vece ali ipak nije zgodno ugledati svetlo dana, umoran od neprospavane noci, i znati da trebas ici na posao.
Da li je casa crnog vina 1 X dnevno stetna??
Korisnikov avatar
Just Life
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 17, 2006 9:38 pm

Post od Just Life »

probaj da budes aktivniji preko dana.
vise kretanja, sport neki ili joga..
nesto sto ce da te istrosi. Mozda ne trosis svu energiju koju imas.

nemoj da jedes pred spavanje bar 2 sata.

eto ti neki za pocetak..
Milicapilica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 18, 2006 1:19 am

Post od Milicapilica »

Bitno je da vecera bude laka i bar par sati pre nego sto odes u krevet. Meni licno pomaze casa mleka ili caj od nane. Prija mi i kad se istusiram malo toplijom vodom ili kad pogledam neki omiljeni film koji me relaxira.
Korisnikov avatar
tunks
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 03, 2004 3:09 pm

Post od tunks »

Mozda moze da pomogne solja caja od kamilice sa malo vise limuna pred spavanje,meni ponekada dosta pomogne
pozz
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od iva015 »

I mene ponekad muci to isto,nekad ne mogu da zaspim odmah a nekad zaspim cim legnem ali se probudim u sred noci.Sve sam pokusala i jedino sto mi zaista pomaze u tim trenucima je ksalol 0,25mg.Znam da nije najzdravije ali mi to jedino resenje,mala je doza i uzimam ga prilicno retko,ali mi bar pomogne da se naspavam.POZDRAV 8)
mala garava
Odgovori