Ima li neko dobru dijetu- stavite OVDE

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Korisnikov avatar
Kay
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 4:11 am

Ima li neko dobru dijetu- stavite OVDE

Post od Kay »

Citam ovde razne postove i odgovore...a interesuje me,ako neko ima neku dobru dijetu bilo bi lepo eto npr. da sve dijete stavimo ovde,pa koga interesuej moze nesto da proba! :D
Mene recimo interesuje da procitam i naravno probam neku lepu dijeticu,ali da recimo bude zdrava,znaci i da se mrsavi i da se uzima relativno zdrava hrana (ne ono da se gladuje do padanja u nesvet, da se piju dve case vode prvi dan,pa tri case vode drugi dan...)! :)

Izvolite! :wink:
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Mar 31, 2008 1:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od sanyalica »

Ne znam ni jednu dijetu, samo te molim da ne kljucash pirinach :D ...ta je sigurno nezdrava i besmislena
Slika
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Pregledaj ovaj podforum i nacicesh dosta dijeta i korisnika istih!

Da se ne ponavljamo svi sad....
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
Kay
Novi član
Novi član

Post od Kay »

ma ni ja ne volim ta "kljucanja",zato sam i pitala ako neko zna neku "zdravu" dijetu. najlakse je ne jesti (ako to moze da se zove uopste dijeta),ali je jos teze naci zdravu dijetu,znaci da i dalje jedes zdravo,ali da pazis koje stvari jedes...imala sam negde davno dobru dijetu,moracu da nadjem,pa cu staviti ovde. (nadam se da cu je naci :( )
Hvala tamara za link-pogledacu obavezno :)
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm

Post od harry_mason »

pa zar i sam/sama ne mozes da procenis koje su zdrave namernice, ne shvatam zasto trazis "dijetu" kad mozes sam/sama da je osmislis. danas se mnogo lakse mozes informisati i to putem interneta,tv-a tipa: voce, povrce, omega masne kiseline, dnevni unos masti, UH, proteina, raspored obroka. Predpostavljam da si to hiljadu puta vec cula, ostaje samo jos da to primenis u svojoj dnevnoj ishrani i to je to.
impossible is nothing
Korisnikov avatar
Kay
Novi član
Novi član

Post od Kay »

harry-mason mnogo je lakse kad imas ispred sebe neku listu "sta moze-sta ne moze" ili direktno dijetu, nego sam da cesljas po interentu....Zasto postoje nutricionisti onda?
Znamo mi svi sta je zdravo,a sta nije,pa vecina nas ima opet mnogo porblema sa kilogramima..na zalost.
Korisnikov avatar
harry_mason
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 5:53 pm

Post od harry_mason »

a mislis da ako budes imao/la tu listu da ce situacija biti drugacija?? Cemu razlika u tome sto ti znas da je povrce, voce zdravo i da imas spisak voca i povrca koje da koristis u ishrani (jabuke,pomorandze,grozdje,dinja, kupus,zelena salata itd itd) ??? ne vidim sta menja stvar, ono sto ce ti reci nutricionista vec odavno znas, ako imas odredjeni br. godina onda si sigurno gledao televiziju, posetio barem jednom pijacu, sigurno si primetio brdo povrca, voca, ribarnicu, mlecne proizvode. Zar je potrebno da ti neko napise na papir da u toku dana da trebas da pojedes odredjene "zdrave" namernice i da to primenis u svojoj ishrani, mislis da je za uspesan gubitak kilograma nepohodna tacno odredjena kombinacija namernica da bi uspeo (tipa prvo moras da pojedes meso, pa tek onda salatu ili prvo moras da pojedes 3 jabuke pa tek onda 3 pomarandze da bi smrsao) Ako tako mislis onda grdno gresis.. a i ispravka, nutricionisti su prvenstveno sluzili ljudima da pomognu u prevenciji odredjenih bolesti ili radi oporavaka nakon odredjene bolesti (npr ako je neko imao kamen u bubregu ili oboljenje bubrega onda mu se prepisuju namernice radi sto brze prevencije ili oporavka, ili lice koje boluje od secera, nutricionista prepisuje namernice koje su neophodne radi preventive...) ali u svemu tome se umesala debela nacija "amerika" pa je nephodno posle postalo da citava familija ima zasebnog nutricionistu zbog PRETERANE gojaznosti a to se danas prenelo i na nas, pa je danas struka nutricioniste postala sasvim nesto drugo... nemoj da mislis da izmisljam sve ovo, iz iskustva ti sve kazem jer u familiji imam jednog nutricionistu :wink:
impossible is nothing
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Da!To je Harijeva tetka :D nutricionista i ima,koliko bese100 kg :D
Zaobidji ti lepo dijete i baci se na sport,malo smanji kolicinu hrane i koliko god mozes smanji upotrebu slatkisa.
Znas kako je dr Filgood postao popularan?Pa zahvaljujuci naivnim osobama!Otkrio covek toplu vodu.Mada,i to je za postovanje al to sto on propagira pise i u dnevnim novinama.Hocu da kazem,nije potrebno biti strucnjak.
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član

Post od sanyalica »

Slika
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

Tacno tako Sanyalice :D
Korisnikov avatar
Dj.Olivera
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Ned Jul 20, 2008 12:47 pm

Post od Dj.Olivera »

Da tačno tako!!!!!! Saaaaamo .....hm...šta da radi kada je neka nazovibrižnaprijateljica podržava u tome a istovremeno joj servira prepun sto đakonija, kolača, pića i tapše poramenu i kaže juckaj ti meni majena, pjobaj ti to majena....??????? Uh kada bi meni tako radile nazovibrižneprijateljice .......... :evil:
sati
Stalni član
Stalni član

Post od sati »

A zato ti meni obecavas poparu a kada dodjem na istu ti meni salatu.Kao probaj,sa maslinovim uljem je i te fore!Sad je meni jasno,pa ti brines za mene :D To je drugarica.Zna da sam se namucila dok sam dosla do idealne linije i nece sada da me upropasti.
Ti si moja dusa :D
Mada,Sanyalica mi je donela cokolade tj mocart kugle iz Beca,al to je samo suvenir,jel da?
Korisnikov avatar
sanyalica
Stalni član
Stalni član

Post od sanyalica »

JOK!!!! :wink:
Njupaj to...pao ti je shecer od vezbica :wink:
Slika
sati
Stalni član