hljeb i ostala hrana

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
samir97
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 05, 2019 9:06 pm

hljeb i ostala hrana

Post od samir97 »

eh ovako...interesuje me probavljivost hljeba sa ostalom hranom, tj slaganje hljeba...kako citam ne preporucuje se hljeb sa proteinima tj UH i proteini mada vecina to ne postuje, a ja kao veliki ljubitelj hljeba tesko mi je zamislit obrok bez njeg...pa tako da pitam da li ima i neka visokoproteinska hrana koja se slaze s hljebom i pogotovo me interesuje slaganje hljeba i ribe...tj..tunjevina, oslic, sardina, riblji stapici itd, hvala unaprijed (hljeb moze biti i bijeli, crni, tost nebitno:D)
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
Kontakt:

Re: hljeb i ostala hrana

Post od aaaca »

Питам се како су наши преци вековима јели хлеб као главно јело које држи ситим?! Хлеб се јео уз све и свашта ако је тога нечега уопште и било.

Међутим оно што је најважније је да хлеб правиш сам без савремених глупости јер је хлеб из продавница обичан отров. Треба га правити онако како су га правили наши стари пре више од пола века: брашно, вода, со, квасац и да се добро испече. Ја сам се препородио од како једем само домаћи хлеб од најобичнијег белог брашна.
MarijaJov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 06, 2018 2:31 pm

Post od MarijaJov »

Mi redovno pravimo hleb od ječmenog brašna. Svi smo se navikli na njega i sad nam je kupovni nekako žilav.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Нисам никада јео хлеб од јечменог брашна. Правиш га исто као обичан бели хлеб? Не користиш прашак за пециво?
MarijaJov
Novi član
Novi član

Post od MarijaJov »

3 čaše brašna (ječmenog), 1 čaša jogurta, 1 prašak za pecivo. Sve umesim i stavim da se peče. Takav hleb bude baš tvrd. Ako hoćeš mekšu varijantu pomešaš jogurt i brašno, ostaviš da odstoji par sati pa onda dodaš prašak za pecivo, premesiš i pečeš.
Nisam probala sa kvascem ali verujem da može sve isto kao i bilo koji drugi hleb. Jedino malo treba da se izmeni količina tečnih sastojaka (vode, jogurta šta već stavljaš).
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

Хвала за рецепт. :D

Само бих ти препоручио да прашак за пециво избациш по сваку цену и то из свих варијанти. Имам једну другарицу која га ставља чак и у палачинке. Јел' се женски болид каже болидкиња? :lol:

Наравно, препоручио бих да се не користи ни фабрички јогурти.

Хоћеш да се храниш здраво а користиш два лоша састојка. :roll:
MarijaJov
Novi član
Novi član

Post od MarijaJov »

Možeš i vodu umesto jogurta. Prosto je nemoguće izbaciti sve što nije zdravo. Ništa više nije kao što je bilo ranije.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aaaca »

А може домаћи јогурт или кефир!

Могуће је из исхране избацити скоро све што није здраво а за почетак све оно што није постојало пре 100 година.
MarijaJov
Novi član
Novi član

Post od MarijaJov »

Naravno da može domaći. Nisam ja ni rekla da koristim kupovni. Sa kefirom nisam probala.
Odgovori