Evo ovako snu moj nedosanjani, ljubavi moja neljubljena... Ne mogu da sakrijem radost, sad kad vidim da si se oporavila od zakljucavanja moje stare teme, i da si dobra, vesela i raspevana...
Dobro vecer, ne znaci dobro vece' vec znaci da bi se ovde mogle nastaviti lepe dobre veceri iz prirodne kafanice zatvorene rezimom Admina.
Nekad pesnicke, nekad uz klopu, nekad u prirodi... pa i svadje su prirodna pojava, zar ne.
Iako duso moja nisam ekspert za zmije, dacu ti neke logicne odgovore. Zmije se izmile iz legla, j*** ga, jer im pripada njihov deo planete. Nebih da te uvredim konstatacijom, ali je to pitanje poput onog, "zasto veverice izlaze iz rupice?", "zasto ti i ja izlazimo iz stana?" a mos' zamisliti nicim izazvani.
Onda kazes:
Jasna mi je samo jedna,crna mamba,najotrovnija zmija,gotovo najbrza,al sigurno najotrovnija,napada nicim izazvana,zabelezeni su slucajevi serijskih ubica,u stanju je da ujeda munjevitom brzinom nebrojeno puta,mada,samo jednim ujedom ubrizga otrova dovoljno da ubije i 10 ljudi,pitanje samo:cemu sve to ??
Kazes da ti je jasna, a potom pitas cemu sve to!? Malo sam zbunjen... j*** ga i ja lovim nicim izazvan (nit sam gladan mesa jesti, nit mi treba krzo, trofeji po najmanje), valjda mi je takva priroda predatora, bica koje je svesno i osposobljeno da ima tu moc oduzimanja i davanja zivota, regulisanja prirodne ravnotaze. Zasto li Novak Djokovic igra tenis, a ne lovi, valjda zato sto mu to bolje ide.
Nadam se da sam ti razjasnio neke stvari, s tim sto me zanima ko je to kompetentan da proceni da li je zmija ugrozena ili nije? Ko je kompetentan da proceni splet njenih misli kad vidi coveka pored sebe?
Vidila ga je, uplasila ga se i napala. Otkud ona zna da ce ga ubiti.
Licno od zmija sam kao dete najbolje upoznao poskoke, fascinantne zivotinje, nimalo manje opasne od mambi. Sklupcaju se iza kamena, zaskoce, vise na drvetu poskoce... Nikada niko nije isao brati sparoge, da bi ih izazivao, a ujeli su hiljade... Mi smo prosto gosti u njihovom svetu!
Takva im je priroda i postujem ih kao tebe, sve forumase, prijatelje i one koji to nisu, kao svaku odstreljenu lisicu, srndaca, svinju, fazana... postujem ih na kraju kao i sam sebe...
Zahvaljujem ti na doprinosu ovim dobrim pesnickim vecerima