Situacija je sledeca. Za par meseci punim 18 godina, visoka sam 170, tezina 60 kg. Prilikom rutinskih analiza krvi ustanovljeno mi je da imam povisene trigliceride, dok su mi sve ostale mere skroz Ok, osim gvozdja koje je na donjoj granici. Iako su rezultati dobijeni posle novogodisnjih praznika i obilnijih porcija nezdrave hrane, doktorka mi je rekla da za nedelju dana ponovim analize, a dotle redukujem svoju ishranu. E, sad, posto se ja inace hranim dosta nezdravo, i ne volim da jedem tu 'zdravu hranu" jer sam od iste konstantno gladna, a rezultati moraju da mi se smanje u roku od 6 dana, sta da readim i sta smem da jedm od normalne hrane. Pozeljno bi bilo da odgovori neko strucno lice.
Inace od bitnijih rezultata:
Trigliceridi - 2.9
Secer - 5.2
Holesterol (ukupan) -3.3
Gvozdje - 6.5
Anyway, kada mi stignu ti drugi rezultati,m ici cu kod nutricioniste da mi sastavi jelovnik i sve to, ali mi treba neko instant resenje, ako je ikako moguce...
Any help?
Dijetetski rezim za smanjenje triglicerida
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 27, 2007 6:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Omega 3 masne kiseline kojih ima u ribljem ulju pobojsavaju odnos DOBAR-LOS holesterol.
Sto se tice triglicerida, i ja ih imam povisene i sumnjam da u tako kratkom roku mogu da padnu znacajno.
Izbegavaj hranu zivotinjskog porekla, znaci zasicene masti.
Ishranu preusmeri na zitarice, ribu, salate, maslinovo ulje, eventualno pilece belo meso. Pij limunadu od bar jednog limuna dnevno. Zameni beli secer medom, izbegavaj beli hleb.....ako se setim jos necega dopisacu
Sto se tice triglicerida, i ja ih imam povisene i sumnjam da u tako kratkom roku mogu da padnu znacajno.
Ishranu preusmeri na zitarice, ribu, salate, maslinovo ulje, eventualno pilece belo meso. Pij limunadu od bar jednog limuna dnevno. Zameni beli secer medom, izbegavaj beli hleb.....ako se setim jos necega dopisacu
Omega 3 masne kiseline kojih ima u ribljem ulju pobojsavaju odnos DOBAR-LOS holesterol i smanjuju trigliceride.
I ja ih imam povisene i sumnjam da u tako kratkom roku mogu da padnu znacajno.
Pored ishrane na povecanje nivoa triglicerida u krvi veliki uticaj ima fizicka (ne)aktivnost.
Ishranu preusmeri na ribu(pogotovo morsku zbog pomenutih omega3 masnih kiselina), zitarice, salate, maslinovo ulje, eventualno pilece belo meso. Pij limunadu od bar jednog limuna dnevno. Zameni beli secer medom, izbegavaj beli hleb.....ako se setim jos necega dopisacu.
Inace omega 3 masne kiseline mozes naci u svakioj apoteci, 100 kapsula kosta nesto oko 1200din i definitivno su obavezna komponenta mojih dodataka ishrani
a preporucio bih ti da pogledas sledeci link http://en.wikipedia.org/wiki/Triglyceride
I ja ih imam povisene i sumnjam da u tako kratkom roku mogu da padnu znacajno.
Pored ishrane na povecanje nivoa triglicerida u krvi veliki uticaj ima fizicka (ne)aktivnost.
Ishranu preusmeri na ribu(pogotovo morsku zbog pomenutih omega3 masnih kiselina), zitarice, salate, maslinovo ulje, eventualno pilece belo meso. Pij limunadu od bar jednog limuna dnevno. Zameni beli secer medom, izbegavaj beli hleb.....ako se setim jos necega dopisacu.
Inace omega 3 masne kiseline mozes naci u svakioj apoteci, 100 kapsula kosta nesto oko 1200din i definitivno su obavezna komponenta mojih dodataka ishrani
a preporucio bih ti da pogledas sledeci link http://en.wikipedia.org/wiki/Triglyceride
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 27, 2007 6:33 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
- Kontakt:
Hvala puno za odgovore!
Jutros sam isla da vadim krv, danas oko tri sata cu znati rezultate, pa planiram da sledece nedelje idem kod nutricioniste da mi napravi neki prihvatljiv plan ishrane, a od prvog februara planiram da (ukoliko ne dobijem grip ili tako nesto) krenem i sa fizickom aktivnoscu!
Jutros sam isla da vadim krv, danas oko tri sata cu znati rezultate, pa planiram da sledece nedelje idem kod nutricioniste da mi napravi neki prihvatljiv plan ishrane, a od prvog februara planiram da (ukoliko ne dobijem grip ili tako nesto) krenem i sa fizickom aktivnoscu!
Help! Urgent!
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=10386
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=10386