DIJETETIKA / JELOVNICI I BOLESTI

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
ajax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2006 11:38 pm

DIJETETIKA / JELOVNICI I BOLESTI

Post od ajax »

[/color

HEPATITIS C

Imam hepatitis c i cirozu jetre slucajno sam otkrila prilikom ultrazvucnog pregleda. Hepatit c imam oko 25 godina i cirozu jetre.
Potreban mi je jelovnik jer sam zbunjena neko kaze trebaju proteini neko kaze neunisiti proteine ima puno kontradiktornih saveta i od strane lekara.
Ako postoji knjiga sa sedmodnevnim dijetama ili neko ima dobar savet bilo bi mi neophodno. Mozda mozete preporuciti gde da idem da bi mi unaparavili dijetu.
Inace hepatitis c prati i trombocitopenija i gomila drugih ydravstvenih poremecaja. Cuvajte se zubara jer je poznato da je ovaj hepatitis virulentan i posle sterilizacije. Brinite o sebi
:(
Marinaja
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jul 19, 2006 2:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Marinaja »

Caos Ajax!!!
Ja ti ne mogu puno pomoci,ali bih ti savetovala da proceprkas po netu,ja to redovno radim i svasta nadjem....I jos nesto,zar nije najbolje da se konsultujes sa nutricionistom?....Mozda i da se uclanis u Narodnu biblioteku,tamo nema cega nema,odvojis vreme za to i malo proucis neke strucnije knjige....
I pitacu jednu svoju drugaricu prvom prilikom za nutricionistu kod koga je ona isla,izgleda da je stvarno dobar,pa cu ti javiti.
Pozdrav,srecno!!!
ajax
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 07, 2006 11:38 pm

Post od ajax »

Hvala ti,

Nutricionista je zaista potreban svima posebno obolelima i sportistima.
Po prirodi svoga posla moja interesovanja su prilično široka ono što sam primetila to je da su u Srbiji deficitni: Sportski psiholozi i kondicioni treneri za sve vrste sporta npr. Tenis pa ako ima tamo neko sa druge strane ko će ovo pročitati neka uputi mlade ljude u tom pravcu jer kondicioni treneri naročito školovani potrebni su u svim fazama dečijeg sportskog odgoja. Još nešto moja deca su sva u sportu i znam da im je omogućeno besplatno školovanje u inostranstvu a pri tome nemoraju da imaju vrhunske rezultate. Hajde neka neko otvori forum kako da vratimo decu sa ulica na sportske terene i očuvamo ovu naciju jer ima nas jako malo i pola populacije je obolelo od svega i svačega. Danas je najteže ostati normalan...

Javljaj te se..............

P.S

Pročitajte obavezno roman Jonathan Lee Vice PUPOLJAK ZLA naćićete ga u stubovima kulture...
Odgovori