Zbog niza zdravstvenih problema koji su me zadesili (poremecaj hormona, glavobolje, kamen u zuci, ceste upale grla, uha...) obratila sam se endokrinologu, a ispostavilo se da se zena bavi problemom gojaznosti. Prepisala mi je krajnje jednostavnu dijetu za koju sam mislila da necu izdrzati ni jedan dan. Desilo se totalno suprotno! Na dijeti sam od januara i gubim 3-5 kg mesecno, odlicno se osecam i imam snage za sve dnevne aktivnosti, vecina tegoba je nestala. Dijeta je sledeca:
DORUCAK : solja jogurta
UZINA : voce (1jabuka, pomorandza... bilo sta, ali ne preterati)
RUCAK: tanjir supe bez testenine i ne masne, parce barenog ili pecenog mesa ali bez masnoce (junetina, piletina, riba), bareno povrce-otriliki koliko stane u saku i salata koliko hoces
UZINA: voce
VECERA: solja jogurta
pred spavanje opet voce
piti po 2l negazirane mineralne vode na dan i koristiti vestacki zasladjivac
jedes svaki dan to isto vec mesecima?
ja sam na UN dijeti 15 dana i smrsala sam oko 2,5-3 kg. meni ta dijeta nije teska kao sto rece farah24,mada uhvati me mala kriza kad dodje dan kad se jede samo voce al i to prebrodim tako sto pojedem malo banana cipsa kad me bas uhvati glad.
pozdrav
To se samo cini da je isto! Zamisli samo koliko vrsta voca i povrca postoji i kao se se sve fenomenalno moze kombinovati, pa jos raznorazni zacini... Na kraju krajeva, i neka tradicionalna jela pripremam na novi nacin, niko ne primecuje da tome uopste ista nedostaje (punjene paprike, slatki kupus, pa piletina sa integralnim pirincem i kikirikijem, kelj sa krompirom, mrkvom i junetinom... i jos puuuuno toga). veruj mi, izuzetno mi prija
reci mi da li ti tezina konstantno opada ili ima perioda i kad stane pa ne smrsas ni malo? koliko si smrsala do sada,ukupno?
znas li da li je ta dijeta stetna na duze staze?
pozdrav
U sustini, ja ne osetim da slabim, nemam osecaj kao da se nista ne desava neko vreme, pa onda kao, odjednom osetim da sam oslabila,a i ne merkam se svaki cas, nego jednom u 15ak dana i onda vidim da sam oslabila oko 1kg. Od nove godine do sada sam izgubila oko 8.5kg, s tim sto sam u januaru izgubila 4kg, a ostatak kasnije. Mislim da ovaj rezim ishrane nije stetan, jer sam ga dobila, kako sam vec rekla, od endokrinologa koji se bavi problemom gojaznosti, a i ona sama (doktorka) se tako hrani vec godinama i odlicno izgleda. Pozdrav!
u knjizi VITAMINSKA BIBLIJA od Erl-a Mindel-a pise da nisu sve dijete za svakoga. Mora se napraviti dijeta prema tvojim godinama, tezini, visini i ostalim vrednostima. Ne moze jedna dijeta isto da deluje na razlicite ljude... to je ono sto ja znam...
To je tacno, na kraju krajeva, ja se borim sa viskom kilograma dobre 4 godine i tek sada osecam da pobedjujem. Evo, ako ste u prilici, obratite se Prof. dr. Editi Stokic ona radi u ordinaciji NIKOLIC na SPENS-u u Novom Sadu, tel za zakazivanje je 66-11-425 ili 66-22-222 lok 290, pregled se placa 2.000 din.
Dijeta za brzo skidanje kilograma ne postoji. Dijeta sama po sebi nije dobra stvar. Vi bi ste leba bez motike, e pa ne moze... svi ste vi u velikoj zabludi dragi moji...