Debljanje
Moderatori: vlada99, mr ph. Silvio, moderato, admin
Debljanje
Pozdrav svima, visok sam 170 cm, imam 55 kg, a 18 mi je godina... Da li zna neko najbolji način kako da dođem negde do 70 kg putem ishrane, jedem skoro svaka 2 sata i opet ništa, inače sam vrlo aktivan, redovno vježbam (ne idem u teretanu, nego kod kuće radim trbušnjake, zgibnjeve i ostale vježbe) i trčim...
Re: Debljanje
Mislim da trebas da se posavetujes sa nekim fitness instruktorom odnosno trenerom u teretani, koji je strucan za to i on ce da ti kaze sta treba da jedes da bi dobio masu a da ne jedes nesto sto ne treba nego sve zdravo .
Ovako druskane, ako si mrsav ti bas i ne bi trebalo da jedes na svaka dva sata jer time samo ubrzavas svoj metabolizam i da dodjes do zeljenog cilja je jako tesko na taj nacin, trebalo bi da imas 3 puna obroka (dorucak, rucak i veceru) i naravno izmedju obroka mozes neku vocnu/povrcnu uzinicu da ubacis. Ako vec vezbas, moras to da radis krajnje profesionalno. Posle svakog izvezbanog dana moras da ostavis da ti se telo rehabilituje od jucerasnjeg vezbanja jer misici se odmaraju i rastu ne onda kada ti vezbas vec kada spavas, sa time sto trcanje ti bas ne moze pomoci u gojenju i to pogotovo ako trcis svaki dan. Ja sam imao slicnih problema i dok nisam krenuo u teretanu nista od toga nisam mogao da ispunim za sebe.
I da kljucna stvar ako hoces da se ugojis, izbegavaj maksimalno: Pljeskavice, cevape, sendvice sa "salamama", pastete i svu ovo americku "najzdraviju hranu". Umesto toga svako jutro cepaj zitarice sa mlekom, plazmu sa mlekom, mozes da drobis hleb u mleko ili neki keks, tunjevinu takodje sa dodatkom nekog voca posle jela. Ovo ti je najbolji unos ugljenih hidrata za tvoj novi svezi dan jer bez njih ne mozes da vezbas niti da se gojis. Rucak: Obavezno domaca kuhinja i kuvana jela koja nece biti zacinjena ili presoljena i da budu bogata mesom.
PozzZzZ P.S. a za veceru ces vec naci nesto ali nemoj da preteras sa unosom ugljenih hidrata uvece jer neces imate gde da ih potrosis pa ces imati mozda nesanice i tegobe u stomaku koje mogu prouzrokovati jako los san.
I da kljucna stvar ako hoces da se ugojis, izbegavaj maksimalno: Pljeskavice, cevape, sendvice sa "salamama", pastete i svu ovo americku "najzdraviju hranu". Umesto toga svako jutro cepaj zitarice sa mlekom, plazmu sa mlekom, mozes da drobis hleb u mleko ili neki keks, tunjevinu takodje sa dodatkom nekog voca posle jela. Ovo ti je najbolji unos ugljenih hidrata za tvoj novi svezi dan jer bez njih ne mozes da vezbas niti da se gojis. Rucak: Obavezno domaca kuhinja i kuvana jela koja nece biti zacinjena ili presoljena i da budu bogata mesom.
PozzZzZ P.S. a za veceru ces vec naci nesto ali nemoj da preteras sa unosom ugljenih hidrata uvece jer neces imate gde da ih potrosis pa ces imati mozda nesanice i tegobe u stomaku koje mogu prouzrokovati jako los san.
Mrzim cveklu!
ok, hvala na odg. 

koske napisao:...tunjevinu takodje sa dodatkom nekog voca posle jela.
greska!
voce se jede za uzinu izmedju obroka ili iskljucivo pre jela i to bar pola sata pre jela.
voce se jedino vari u tankom crevu, dok ostala hrana na drugaciji nacin.
ako se voce jede neposredno posle jela, njegova iskoristljivost (a samim tim i hranljivost) ce biti skoro nikakva.
"Treba otimati radost
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski
danima sto beže
na svetu mreti je lako
živeti je teže."
Majakovski