Cink u borbi za očuvanje kose

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Zaključana tema
batulica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Sep 10, 2005 4:14 am

Cink u borbi za očuvanje kose

Post od batulica »

Na preporuku jedne prijateljice, koja je skoro
"preležala" trudnoću, uzeo sam da pijem
šumeće tablete Cinka.
Njoj je kosa posle porođaja počela da jako opada
i njena doktorka joj je preporučila cink.
Njoj je pomoglo, a kako stvari stoje izgleda da pomaže
i meni. Količina dlaka koje nalazim u kadi posle
kupanja je primetno manja.

Tablete koje sam ja kupio su tipično pakovanje šumećih
tableta, i koštalo me je oko 150 din.
Pomenuta prijateljica je koristila neke "obične" tablete,
sve u svemu, probajte.
zvezdana
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Feb 22, 2005 8:18 pm

meni je moja doktorka rekla da...

Post od zvezdana »

ako već imam nedostatak nečega u krvi, što saznam nakon analize, bolje je to uzimati u vidu kapsula nego u vidu šumećih tableta.

duže ostaju u organizmu. šumeće tablete kaže skoro da samo "prođu" kroz organizam kao voda. skoro da se ništa ne zadržava u telu...

al' ako ti imaš to iskustvo - ok. možda ti je nedostatak minimalan, pa ti je to dovoljno. za one koji imaju recimo nedostatak gvožđa i još prilično odstupa od normalne vrednosti, ŠUMEĆA TABLETA SIGURNO NIJE DOVOLJNA.

:)
nijenina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Dec 25, 2005 7:45 pm

Post od nijenina »

KOD DUGOTRAJNOG UZIMANJA CINKA TREBA PROVERITI VREDNOST BAKRA, HOCE DA OPADNE. MOZDA ISTO VREDI I KOD NEPOTREBNOG UZIMANJA CINKA!
vowel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 3:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od vowel »

vecina ima nedostatak cinka, kada je rec o zrelim muskarcima i problemima sa prostatom, takodje je potrebno dodavati cink, nalazi se u u vecini ako ne svim preparatima za prostatu;
D.J.
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Apr 14, 2006 2:13 pm

Post od D.J. »

Obzirom da je cink jako dobar i u vreme zimskog perioda za odbranu organizma..ja sam pocela da pijem sumece tablete samo iz razloga jer ne mogu da nadjem cink u kapsulama...koje kapsule treba uzimati...cink je jos dobar i za nokte...
Cesto je cink zajedno sa jos necim u kapsulama..znaci gde moze i koje kapsule da se iuzmu sa cistim cinkom...

pozdrav i hvala
vowel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 11, 2006 3:35 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od vowel »

Ovo su samo neki od najšire lepeze vitamina, minerala, te najrazličitijih ekstrakata, dodataka ishrani, koje sam ja pronašao na internetu, dao tabelarno kroz komparaciju cena u dolarima i dinarima. http://www.top-vitamins.com/sr/tabela.htm
Zaključana tema