Chart
Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99
Chart
Krenuo sam da se interesujem za nutricionizam, elem, dosao sam do dela gde sam se zaglavio, a to je absorpcija vitamina i minerala, recimo gvozdje se dobro apsorbuje uz c vitamin, cink uz bakar, ali u isto vreme kalcijum poremecuje apsorbciju cinka. Interesuje me koliko je procentualno poremecen apsorbcija, recimo ja pojedem danas dovoljnu kolicinu cinka i bakra, i onda ne smem da pijem mleko zbog kalcijuma? Ovako pisano je tesko objasniti sve sta me zanima, tako da cu pitati par pitanja po par pitanja, hvala unapred na odgovorima 

- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Chart
Немам појма о процентима али је важно да направиш временски размак од бар два-три сата између узимања проблематичне хране.
Иначе за гвожђе је осим витамина Ц (квалитетног препарата) потребно и Б12 и фолна киселина. Под условом да ти желудац не уништава витамин Б12, а онда бла бла...
Калцијум уме свашта да веже за себе: гвожђе, магнезијум...
Иначе за гвожђе је осим витамина Ц (квалитетног препарата) потребно и Б12 и фолна киселина. Под условом да ти желудац не уништава витамин Б12, а онда бла бла...
Калцијум уме свашта да веже за себе: гвожђе, магнезијум...
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Chart
Па ваљда ћеш наћи неки чланак. Вероватно си чуо да неке особе морају да примају инекције ОХБ12. Е па то је то. А ти да се не би цимао, лепо узмеш NowFoods витамин Б12 који се сиса и тако прескочиш желудац, имао проблем или немао.