blagodeti zelenog caja

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

megy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Okt 01, 2007 4:35 pm

blagodeti zelenog caja

Post od megy »

Ovih dana se bas puno raspitujem o zelenom caju ali nikako doznam neke stvari pa bih da pitam vas ako znate nesto vise? Naime poznato je da zeleni caj cisti jako dobro organizam, da je dobar za celulit i da sprecava pojavu malignih oboljenja.Ali dosla sam u jednu veliku dilemu. Raspitujuci s esve vise o tom napitku dosla sam do zakljucka da ono sto sam kupovala u prodavnicama zdrave hrane nije zeleni vec crni caj! Zeleni bi trebalo da bude stvarnoz elen i da ima kiselkast ukus i specificnu aromu. Ovaj koji ja kupujem je daleko od svega toga, jedina slicnost sa prvim je sto se dobija od ioste biljke ali se razlikuje po nacinu prerade. Crni se fermentise sto znatno unistava lekovita svojstva dok se zeleni sam preradi na pari cim se ubere i zato zadrzava sva svojstva. Pa sad mene interesuje da li neko zna gde bi mogao da se nabavi pravi zeleni caj?
vjera
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Feb 07, 2008 9:28 am

Post od vjera »

Ja sam imala zeleni ali je baš kiseo,nisam ga mogla piti-odvratno.kupila u prodavnici preko puta.
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

megy gde zivis, u beogradu ima pravi zeleni caj tekane po svim vecim supermarketima :lol:
aleksmicjj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 10:35 pm

ZELENI CAJ

Post od aleksmicjj »

Najbolji zeleni caj mozete naci u Kuci caja U Milesevskoj .I naravno cena je najbolji pokazatelj kvaliteta.
megy
Novi član
Novi član

Post od megy »

[quote="grazza"]megy gde zivis, u beogradu ima pravi zeleni caj tekane po svim vecim supermarketima :lol:[/quote]Zivim u Beogradu>Hvala na informacijama.Jel mislis na filter caj? ja bih pre kupila u rinfuzi.
megy
Novi član
Novi član

Re: ZELENI CAJ

Post od megy »

[quote="aleksmicjj"]Najbolji zeleni caj mozete naci u Kuci caja U Milesevskoj .I naravno cena je najbolji pokazatelj kvaliteta.[/quote]

Jel taj caj u rinfuzi? Pa nije valjda preskup? Mozes li mi reci otprilike?
megy
Novi član
Novi član

Post od megy »

[quote="vjera"]Ja sam imala zeleni ali je baš kiseo,nisam ga mogla piti-odvratno.kupila u prodavnici preko puta.[/quote]

A gde je ta tvoja prodavnica?
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

RS draga....
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

Megy to je stvarno u filter vrecicama, ali pitacu sutra imam prodavnicu zdrave hrane blizu kuce ,da li imaju rinfuz :lol:
megy
Novi član
Novi član

Post od megy »

[quote="grazza"]Megy to je stvarno u filter vrecicama, ali pitacu sutra imam prodavnicu zdrave hrane blizu kuce ,da li imaju rinfuz :lol:[/quote]

Imaju sto posto ali je najverovatnije isti ako sto sm ja kupovala a to nije onaj koji ja zelim ali ako ti neije tesko raspitaj se da li znaju razliku izmedju crnog i zelenog?
megy
Novi član
Novi član

Post od megy »

[quote="vjera"]RS draga....[/quote]

A jel mozes da mi opises kako je izgledao taj tvoj caj, da uporedim sa ovim koji ja kupujem?
vjera
Aktivan član
Aktivan član

Post od vjera »

Nemam sad ali bio je hrvatska proizvodnja mislim frank ili cedevita.....ma,imaš u merkatoru ili maxiju 100%.
aleksmicjj
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 23, 2007 10:35 pm

zeleni caj

Post od aleksmicjj »

Cena kvalitetnog zelenog caja je 8000 din po kg. I VERUJ MI SIGURNO NECE BITI NI GORAK NI KISEO NEGO EKSTRA.Najmanja kolicina koku prodaju je 50 gr .Ima i nesto jeftinijih pa sama odluci.
megy
Novi član
Novi član

Post od megy »

Isla am u kucu caja i kupila divan caj. Hvala na savetima.
anyushkam
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Okt 01, 2008 7:11 pm

Post od anyushkam »

evo ja vec 4 meseca pijem svaki dan po 2 solje zelenog caja (iz kesice, ne biram proizvodjaca). oslabila sam 2.5 kg, a da pritom jedem isto kao i ranije. to je jedini efekat koji za sada primecujem, a za ostalo cemo videti.

sad kad sam videla ovo za kucu caja, mislim da cu da probam. koliko li cu tek da oslabim s tim cajem? :lol:
Odgovori