Od rodjenja imam bijele mrlje po noktima koje prate rast noktiju na rukama, na nogama su u redu
Svi su mi rekli da je to nedostatak vitamina i vjerovatno jeste mada ja nemam tegoba osim sto sam uvjek bio mrsav
Zanima me koje to voce ili povrce bih morao konstantno jesti da bi se ovo bar malo povuklo?
Pa ako je to tako od rodjenja, onda se mozda i ne radi o nedostatku necega... Neka urodjena manjkavost i to je to... Meni su se kao klincu svake godine ljustili dlanovi... I to se bas onako muski ljustilo , a nista mi nije falilo...
Imala sam prilike da razgovaram sa jednom doktorkom koja je izuzetno profesionalan i strucan dermatolog, bas povodom ove teme. Ona kaze da su te price o nedostatku kojecega cisti mitovi iz ko zna kog veka! Tvrdi da te bele mrlje po noktima nemaju apsolutno nikakve veze sa ishranom, vec se prosto pojavljuju kao sto vam se pojavi mladez ili dlaka na glavi drugacije boje... u prevodu iz nekog razloga malo se drugacije formira nokat u tom trenutku i to je to (ako sam ja to dobro razumela)
Ona nije nutricionista, ali ne vidim zbog cega bi slabije poznavala materiju, bavi se kozom i noktima ceo zivot.
Po mom licnom laickom misljenju, narocito ako je to nesto sto traje ceo zivot, mislim da ne mozew da ima veze sa nedostatkom necega.
Mislim da nema potrebe da brines!