atkinsova dijeta vasa iskustva

Saznajte sve o nutritivnim svojstvima namirnica koje koristite, podelite svoja iskustva o popularnim dijetama, preparatima, namirnicama, napicima.

Moderatori: mr ph. Silvio, moderato, admin, vlada99

Odgovori
m-a-k-i
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 1:50 pm

atkinsova dijeta vasa iskustva

Post od m-a-k-i »

ovu temu sam otvorila jer sam na ovoj dijeti 3 dana i skinula sam vec 1kg,zanima me da li je neko bio na njoj i da li moze da mi kaze nesto o svojim iskustvim.unapred hvala :o
sati
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Jan 11, 2008 8:09 pm

Post od sati »

Maki ti imas 14 godina i drzis atkins dijetu! Izvini ali moram da te pitam da li tvoji roditelji znaju za to.Prvo nije normalno da za 3 dana skines 3 kg,drugo poremetices ciklus a trece pronadji na netu formulu za izracunavanje BMI pa proveri koja je tvoja normalna tezina.
Ja jesam puno starija od tebe i ne bih da ti drzim predavanja i da te smaram ali ja sam nekada drzala atkins dijetu i sve sto sam skinula sam vratila i plus 2 kg nabacila za jako kratko vreme.
Ti se sada razvijas,zeznuces hormonski status a o posledicama za srce i da ne pricamo.
Umesto ove dijete povecaj unos voca kad god ti se jede slatko,za veceru jedi malo manje nego do sada i povecaj fizicku aktivnost pa makar ona bila samo najobicnija setnja.Pozdravcic i srecno :D
m-a-k-i
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 22, 2008 1:50 pm

Post od m-a-k-i »

ja sam sad na toj dijeti 8 dan i skinula sam 6kg
grazza
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 14, 2007 12:56 pm

Post od grazza »

jel to lela promenila ime u maki? :evil:
bumbar
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 10, 2007 11:43 pm

Post od bumbar »

Hmmm... 14 godina?! Evo ovako... Atkinsonova dijeta moze biti pogubna po bubrege (hiperproteinska dijeta+ osteceni bubrezi= katastroga na pomolu). Druga stvar, koja bi te u tim godinama mozda malo vise zabrinula je miris tvog tela uz takvu ishranu. Ako primetis vremenom kako imas neki cudan i vrlo neprijatan zadah, to je zbog Atkinsonove dijete... Promenice se i miris znoja i kao sto stari ljudi sire neki cudan miris oko sebe, tako ces i ti vremenom poceti da mirises na aceton. A ti ne zelis da budes mala slatka smrdljiva buca, zar ne?! Izbaci hleb i slatkise, ne jedi nista masno posle 5 sati, ne jedi nista posle 8, idi na trcanje ili aerobik i videces kako moze da se za mesec dana skine 3-5kg, a da se ti kilogrami ne vracaju... Plus, tvoje telo ce dobiti figuru (to znaci da neces biti mrsava devojka, nego ces biti onako tvigi a zategnuta). Plus, u pubertetu si, a u pubertetu se ne drze rigorozne dijete, a Atkins je silovanje organizma... Trebalo bi da shvatis ozbiljno ljude koji ti govore da batalis takav rezim ishrane.
Pozdrav!
Odgovori