Ovako, bio sam uzeo neke amino kiseline fuel (bio tech proizvodjac) kazu da je djubre, ali jbg.. Uglavnom poceo sam ih uzimati, nekih 2-3 nedelje, i odjednom kao pritisak mi nesto skocio, pa sam otisao kod doce itd itd, pa mi dali neki corvitol da pijem i tako to.. Uglavnom svi mi pricaju da mi je pritisak skocio od amino kiselina, i puls se ubrzao, znaci svi, i jedan ujak koji je pre bio pro dizac tegova, on zna dosta o tome, i kaze da amino ne valjaju, kao mogu ti podici krvni pritisak, i da to nista ne valja..
E sad mene zanima necije strucno misljenje o ovom preparatu, da li je zaista tako ko sto mi oni pricaju ? P.s po mogucnosti da mi Nuticionista objasni.. Ali svaki komentar dobro dosao
Nisam bas strucna u ovom polju, ali po iskustvima drugih nisam cula narocite pohvale. Prvo moras DETALJNO da se raspitas o njima i njihovoj upotrebi kao i efektima koje stvaraju nakon duze upotrebe.
Ja licno nisam bas za konzumiranje takvih jedinjenja, jer razmisli, ko zna sta se sve desava u tvom organizmu kad se njihovim uzimanjem fizicki menjas.
I jos nesto, cula sam (proveri i ovu informaciju za svaki slucaj, jer zdravlje je u pitanju) ali pre njihovog konzumiranja potrebno je da BAR 2 meseca vezbas u teretani.
hijena napisao:Nisam bas strucna u ovom polju, ali po iskustvima drugih nisam cula narocite pohvale. Prvo moras DETALJNO da se raspitas o njima i njihovoj upotrebi kao i efektima koje stvaraju nakon duze upotrebe.
Ja licno nisam bas za konzumiranje takvih jedinjenja, jer razmisli, ko zna sta se sve desava u tvom organizmu kad se njihovim uzimanjem fizicki menjas.
I jos nesto, cula sam (proveri i ovu informaciju za svaki slucaj, jer zdravlje je u pitanju) ali pre njihovog konzumiranja potrebno je da BAR 2 meseca vezbas u teretani.
Nadam se da sam malo pomogla
Da, dosta njih mesaju AAS (Anabolicke steroide) sa Supplementima, a amino je supplement, pa nadam se da ne mislis da su steroidi.. Ali raspitacu se jos, i doktora cu u Petak pitati, pa da vidim sta ce on reci..
Btw.. treniram ja vise od 3god, tako da nema frke s'tim
hijena napisao:Ne, nisam pomesala sa steroidima, ali slazem se sa tobom da je najbolje da pitas doktora ili drugo strucno lice. Sto je sigurno-sigurno je!
Uptavo to, ali ocu da cujem i drugih komantara sa ovog foruma..
Da vidim sta drugi misle
Trebao si da napises koje amino kiseline si pio i koliko si ih dnevno pio. Mislim da pritisak nema veze sa aminokiselinama jer ti imas aminokiseline i u hrani koju svakodnevno jedes. Inace one su dobre za ocuvanje misica i da se misic ne bi raspao posle treninga ali uzimati samo aminokiseline ti nece nesto pomoci jer su one slabe a koriste se kao podrska drugim suplementima (Whey, kreatin). Najbolje da ih kombinujes uz neki protein da bi imale bitnije dejstvo.
Problematichan napisao:Trebao si da napises koje amino kiseline si pio i koliko si ih dnevno pio. Mislim da pritisak nema veze sa aminokiselinama jer ti imas aminokiseline i u hrani koju svakodnevno jedes. Inace one su dobre za ocuvanje misica i da se misic ne bi raspao posle treninga ali uzimati samo aminokiseline ti nece nesto pomoci jer su one slabe a koriste se kao podrska drugim suplementima (Whey, kreatin). Najbolje da ih kombinujes uz neki protein da bi imale bitnije dejstvo.
Amino Fuel (Bio Tech USA) kao org su, narucio sam od jednog pro bildera.. Inace on mi je dao i spisak kako da ih pijem, tipa ko neka kura, prvo 1 nedelja 1 tableta valjda pre treninga, 2 nedelja 2 pre i posle treninga, i tako do 4-5 tableta sam isao i tu se zadrzao 2 nedelje, pa onda kao 2 nedelje ne uzimas uopste, i tu sam imao taj problem sa pritiskom i puslom, pa sam prodao ortacima te amino... i od tad ni ne idem u teretanu vise jbg.. ali nadam se da cu moci za koji mesec opet..
Kada krenes u teretanu prvo nekih mesec dana treniras bez suplemenata jer oni ne deluju dok ti se telo ne privikne na napor a i upale treba da ti prodju. Kada krenes sa suplementima trebas izracunati koliko je potrebno da ih unosis i sta u stvari zelis od sebe da li da povecas telesnu, misicnu masu ili da smrsas. Kod aminokiselina trebas videti koliko su jake odnosno od koliko mg su i po svojoj tezini trebas da izracunas koliko ti je potrebno dnevno da ih popijes. Najbolje je da ih rasporedis po 2 kom. ili po 3 kom. da ne uzimas manje od 6 tableta dnevno. 1 tableta ili 2 tablete nista ne pomazu a te amino sto si uzeo su lose jer je Biotech los proizvodjac. Preporucujem ti Universal 1900 one su mnogo bolje a i nisu mnogo skuplje. Prvo i osnovno je da napravis misice a tek onda da pijes amino jer one sluze da te misice sacuvaju a ne sluze da ti misic naraste.
Problematichan napisao:Kada krenes u teretanu prvo nekih mesec dana treniras bez suplemenata jer oni ne deluju dok ti se telo ne privikne na napor a i upale treba da ti prodju. Kada krenes sa suplementima trebas izracunati koliko je potrebno da ih unosis i sta u stvari zelis od sebe da li da povecas telesnu, misicnu masu ili da smrsas. Kod aminokiselina trebas videti koliko su jake odnosno od koliko mg su i po svojoj tezini trebas da izracunas koliko ti je potrebno dnevno da ih popijes. Najbolje je da ih rasporedis po 2 kom. ili po 3 kom. da ne uzimas manje od 6 tableta dnevno. 1 tableta ili 2 tablete nista ne pomazu a te amino sto si uzeo su lose jer je Biotech los proizvodjac. Preporucujem ti Universal 1900 one su mnogo bolje a i nisu mnogo skuplje. Prvo i osnovno je da napravis misice a tek onda da pijes amino jer one sluze da te misice sacuvaju a ne sluze da ti misic naraste.
Znam ja to sve care, nisam pocetnik, treniram 3 god, i imam dosta iskustva sa supplementima.. ali ovo mi je prvi put da sam uzimao amino, obicno sam rokao Protein i Creatin, na tu foru glutamin itd itd.. tako da ne znam, moguce je da je od tih amino, posto svi mi prde da mi je od toga, ko zna..
A sto kazes od Universala, pazi imam proverenu informaciju da ovde kod nas recimo u Pansportu i tim prodavaonicama nista nista org (original) * SPAM * je, jedino je Dymatize org, ostalno je * SPAM *, pogotovo Universal Nutrion, a inace sam se utripovao oko toga tako da supplementaciju necu neko vreme koristi, mozda nikad, ne znam..
Pansport je jedna od malo prodavnica koja je ovlasceni distributer svih tih proizvodjaca koje imaju u njihovim prodavnicama tako da price da su im proizvodi * SPAM * su bezvezne. Jedino oni sve suplemente daju na VMA u Bg na proveru a tek kada VMA odobri da je suplement ispravan e tek onda mogu da ga puste u prodaju. A ako treniras 3 god znaci da si poceo sa suplementima sa 15 god sto je totalna glupost, jer u tim godinama kad si u pubertetu sve treba da treniras "na suvo" da bi ti telo ojacalo tj. da bi napravio bazu za buducnost a da se ne privikava na suplemente u tim godinama jer ces brzo izgubiti snagu na taj nacin.
Jeste, krenuo sam sa 15god, ali nisam odma poceo uzimati, znaci trenirao sam na suvo jedno 3-4 meseca, pa sam uzeo secam se bila je to Crearibossa od Bio techa 350g (djubre realno) i to mi je bio prvi supplement sto sam uzeo, pa sam posle presao na 1kg hypermasaa itd itd, da napomenem, ne uzmam ja non stop, znaci obicno godisnje uzmem oko 3-4 supplementa, sve zavisi..
Gotovo je burazeru!Ti ces da umres ...ko je taj mozak koji uzima suplemente u 15 god (mada iskreno mislim da lazes) a i ovo kako si opisao kako treba da se pije amino,to je potpuno netacno!Sve u svemu,ja mislim da si ti od onih koji samo rade bench sa 50 kg a posle k...enjaju kako dizu 150!