Imam 21 godinu.Student sam i bavim se umetnoscu.Jedinica sam,zivim u blizini Beograda sa roditeljima koji su popustljivi i jako me vole.Moje muke pocele su leta 2003. kada sam imala glasove koje su doktori imenovali kao 'imperativne slusne halucinacije'.Osecala sam se jako tesko i lecenje je bilo neminovno.Lekovi koje sam pila anulirali su glasove,ali pojavile su se sumanute ideje koje su kasnije,takodje,nestale.Onda dolazi depresija,nemiri,tuga,tuga,tuga...Lutala sam od ustanove do ustanove,ali nisam mogla da naidjem na psihijatra s kojim bih imala zajednicki jezik.Situacija je kulminirala decembra 2003. kada sam pokusala suicid.Tada sam nasilno hospitalizovana u ustanovu koja je ravna paklu.Posle sedam dana pustena sam na potpis roditelja.Posto mi opet nije bilo dobro odveli su me u Institut za psihijatriju gde me je vodio jedan divan doktor.Pustena sam krajem februara 2004.Mucila me je depresija.U aprilu sam krenula na privatne psihoterapije kod neuropsihijatra koji je kvalifikovan za psihoterapije.Ta zena ne samo da je vrstan strucnjak vec i dobar covek sto je po mom misljenju vazno za odnos izmedju dvoje ljudi.Na terapije idem i dan-danas,jednom nedeljno.Takodje,idem redovno na kontrole u Institut za psihijatriju.Pijem largaktil,auromid,karbapin i bensendin.Flormidal uzimam po potrebi.Dali su mi sifru F29,ali na osnovu iscitavanja psihijatrijske literature zakljucila sam da imam granicnu+paranoidnu strukturu licnosti.Sada sam relativno dobro.Idem na fakultet(uspela sam uprkos svemu da upisem drugu godinu),ucim,druzim se...Trenutno nemam decka.Moji aktuelni problemi su pojacana nervoza,osecanje usamljenosti,osecanje da me samo roditelji vole,vezanost za psihoterapeuta i PRETERANA nepoverljivost.Ne znam kako da se izborim sa tuznom prosloscu,opterecavajucom sadasnjoscu i neizvesnom buducnoscu.Volela bih da neko da komentar na ovo sto sam napisala,narocito bih volela da se 'oglase' ljudi sa slicnim problemima,jer cinjenica da nisam jedina koja ima ovakve probleme daje mi utehu.Zelim svim ljudima koji se javljaju na ovom forumu da istraju u svojoj borbi i da pronadju pravi put.Shvatila sam da dusevna bolnica nije sramota i da tamo moze da se naidje na dobre ljude.Nije nuzno da je svako ko tamo boravi ludak i tezak slucaj.Samo,kako ja da naucim da verujem ljudima?Zasto sam se toliko vezala za svog psihoterapeuta(napominjem da je ona 28 godina starija od mene)?Zasto sam preterano sumnjicava?Kako sve to da prevazidjem?Imam strah ne samo od smrti vec i od zivota.Tesko izrazavam osecanja.Paradoks je sto sam vrlo komunikativna i pricljiva,ali i duboko introvertna.Covek je spoj suprotnosti.Ljudi koji me upoznaju ni ne slute kroz sta sam ja sve prosla.Zelim da istrajem,ali sve ovo me plasi.

+

+

+

+

+

=COVEK!Komplikovano?