Da li poznajete nekoga.....

Pravo mesto za sva pitanja i diskusije na temu Neuropsihijatrije.

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Zaključana tema
ocajna
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 13, 2005 9:45 pm

Da li poznajete nekoga.....

Post od ocajna »

ko se lecio od psihoze,a sada "normalno funkcionise"?Da li je jos uvek pod terapijom ili ne?Imam sestru koja ima 25 godina,leci se vec sest godina od psihoze uz jednu hospitalizaciju,relativno ceste remisije,ne pije lekove vec pola godine.Moja porodica prolazi kroz pakao,ona ne zeli da se leci,preti samoubistvom,asocijalna je,cesto neadekvatno ili agresivno odgovara na okruzenje.Ne mozemo da nadjemo nacin da je odvucemo do lekara,uvek se to nekako stisa....ali je u sustini sve gore i gore.
Da li mislite da bi joj u slucaju da pristane na lekove,prijalo da se odseli od kuce(iako ja mislim da nije sposobna da se brine o sebi),ako se uzme u obzir da je i izvor njenih stresova velikim delom u kuci?Ili takvu osobu ne bi trebalo "prepustiti samoj sebi".Toliko sam konfuzna,ne mogu da nadjem resenje za nju,a svaki dan mi pocinje u strahu da li ce napraviti neki incest na ulici ili prekratiti sebi zivot?Molim vas ako znate nekoga sa ovom pricom javite mi da vidim ima li nade?Hvala
danica2
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 10, 2005 11:18 am

Post od danica2 »

Ja sam ti slican slucaj. Smatram da treba da pomognes sestri, ali da moras da zastitis sebe.Taj osecaj straha mi je veoma poznat i znam da ti nije lako.Bez lekova nema funkcionisanja. Ako treba i ucenama morate je odvesti kod lekara da pocne terapiju. O kojoj psihozi je rec?
Mislim da ne mogu samostalno da funkcionisu u slucajevima kad ne piju lekove.
Zaključana tema