Da li se neko izlecio od neke fobije?
Moderatori: moderato, admin, vlada99
Da li se neko izlecio od neke fobije?
Interesuje me, posto nazalost vidjem daleko vise losih iskustava na ovu temu nego pozitivnih, da li postoje primeri izlecenja!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Apr 19, 2004 2:00 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Cao Nikolicu !
Pa naravno da jeste! Sve fobije se mogu izleciti. Cilj na kraju psihoterapije koja leci fobije nije da covek uziva i da je srecan u buducnosti kada je u situacijama koje su mu ranije izazivale fobiju vec da u takvim siutuacijama nauci da se kontrolise i da nema onakvu fobicnu reakcija kakvu je imao pre.Najbolja psihoteraopijska tehnika za fobije, po mom misljenju je bihejvior terapja sa elementima relaksacije i autogenim treningom. Licno sam i ja prosla kroz takav tretman. Imala sam fobiju od pasa, posebno kada su u coporu ( lose iskustvo sam imala sa tim ) i na karju je sve ok. Nije da se radujem kada ih vidim ali daleko od toga da me strah koci i blokira kao pre. Pozdrav ! 

Dragi moji, bivse "kolege", evo ja sam se izlecila od agorafobije pre 8 godina ali nisam odolela da provirim u forum iako me interesuje prvenstveno dijabetes jer cu dijabeticar biti zauvek, tu zasad nema pomoci. Dodatno opterecenje za mene je bilo sto hipoglikemija (pad secera u krvi, redovna pojava kod dijabeticara) ima potpuno iste simptome kao panicni napad, a zaista je opasna stvar. Znaci, zamisli da u sred autobusa pokusavas sebe da ubedis da ti nece biti nista - a mozda ces se i onesvestiti i lupetati gluposti i pasti u komu
U svakom slucaju, dugo mi je trebalo i mnogo je bolelo, ali evo ziv sam primer da moze da se pobedi. I ne dozvolite da iko ikad obezvredjuje vas strah: "to je njemu/njoj samo u glavi" jer je medicinski dokazano da je panicni napad najveci psihicki bol koji covek moze da podnese.

-
- Stalni član
- Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 1:27 pm
Ja sam se izlecio od 2 fobije
-fobija od gromova/detonacija i slicnih eksplozija
-fobija od policije
To sam uradio na jedan odredjen nacin (istocnjacki) koji, verujem, danasnja medicina ne bi prihvatila ili bi oznacila bezveznim a u najbolju ruku kao placebo (tipa:verovao si i pomoglo ti je), sto na kraju i nije tako lose. Vazno je da radi... Ukoliko hoces, mogu ti preko privatne poruke ili e-maila objasniti jer ne bih da ovde uvodim (verujem da to ni administratori ne zele) neke alternativne metode.
-fobija od gromova/detonacija i slicnih eksplozija
-fobija od policije
To sam uradio na jedan odredjen nacin (istocnjacki) koji, verujem, danasnja medicina ne bi prihvatila ili bi oznacila bezveznim a u najbolju ruku kao placebo (tipa:verovao si i pomoglo ti je), sto na kraju i nije tako lose. Vazno je da radi... Ukoliko hoces, mogu ti preko privatne poruke ili e-maila objasniti jer ne bih da ovde uvodim (verujem da to ni administratori ne zele) neke alternativne metode.
- admin
- doktor.rs tim
- Pridružio se: Uto Avg 14, 2001 2:00 am
- Kontakt:
Upravo tako Jeni, pristupanjem sajtu ste se upoznali sa uslovima
... ne treba primenjivati savete bez konsultacije sa lekarom kao i to da ljudi koji ucestvuju u kreiranju sajta nisu odgovorni za bilo koju mogucu stetu nastalu uvidom u ove informacije... svi pokusaji reklamiranja, vredjanja i sl. su zabranjeni.

... ne treba primenjivati savete bez konsultacije sa lekarom kao i to da ljudi koji ucestvuju u kreiranju sajta nisu odgovorni za bilo koju mogucu stetu nastalu uvidom u ove informacije... svi pokusaji reklamiranja, vredjanja i sl. su zabranjeni.