hoce li zauvek nestati

Pravo mesto za sva pitanja i diskusije na temu Neuropsihijatrije.

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Zaključana tema
merima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 12:34 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

hoce li zauvek nestati

Post od merima »

vec 5 meseci patim od napada panike, anksioznosti i depresije. sve je to doslo iz vedrog neba u januru dok sam radila bezveze po kuci. rekli su me da su se razisli simpatikus i parasimpatikus i da se parasimpatikus "iskljucio". uglavnom sve sto hocu da znam da li je moguce to zauvek izleciti ili cu celog zivota biti na lekovima koji su samo polovicno efektni
hvala :cry:
jeli ovo zauek
mr ph. Silvio
Saradnik
Pridružio se: Čet Feb 03, 2005 7:24 pm

Post od mr ph. Silvio »

Nije.
Kombinacija psihoterapije i lekova vodi ka izlečenju. Psihoterapija je svakako jako značajna, pa pokušajte da nađete psihoterapeuta u koga ćete imati poverenja i sa kim ćete ostavriti dobar radni savez.
merima
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 24, 2005 12:34 pm

Post od merima »

pa dali ste mi novu nadu, znate jako je gadno kada vam mnogo osoba i tzv lekara kazu da ce me to pratitit do kraja zivota i da se naviknem da sam to ja, ali znam da to nisam ja i boricu se. javicu sta je bilo
pozdrav :P
jeli ovo zauek
danka
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Apr 06, 2004 2:00 am

Post od danka »

Merima, ti si sigurno preosetljiva osoba. I plasljivija nego sto zelis.
E, pa te osobine cete pratiti do kraja zivota.
Ali i to (mozda) mozes makar delimocno sama ispraviti.

Sto se tice fobija i panike, to se moze aktivirati (ali i ne mora!) uvek kada se nadjes u nekim zivotnim problemima. Obicno ne tokom samog problema, vec kada sve prodje.

Taj poremecaj zna da se ponavlja i ponavlja (ali i ne mora!).

Mene prati silne godine i sada mogu reci da je to deo mene same (mada sam napad panike nisam imala punih 5 godina, Bogu hvala).

Kada prestanes da se plasis samih simptoma i kada prestanes da se grcevito boris sama sa sobom vec zivis nonsalantno uprkos regobama - tada si to pobedila, veruj.
pozdrav,
d
proby
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 29, 2005 12:08 pm

Post od proby »

danka napisao:Merima, ti si sigurno preosetljiva osoba. I plasljivija nego sto zelis.
E, pa te osobine cete pratiti do kraja zivota.
Ali i to (mozda) mozes makar delimocno sama ispraviti.

Sto se tice fobija i panike, to se moze aktivirati (ali i ne mora!) uvek kada se nadjes u nekim zivotnim problemima. Obicno ne tokom samog problema, vec kada sve prodje.

Taj poremecaj zna da se ponavlja i ponavlja (ali i ne mora!).

Mene prati silne godine i sada mogu reci da je to deo mene same (mada sam napad panike nisam imala punih 5 godina, Bogu hvala).

Kada prestanes da se plasis samih simptoma i kada prestanes da se grcevito boris sama sa sobom vec zivis nonsalantno uprkos regobama - tada si to pobedila, veruj.
pozdrav,
d
Pocni se bavit jogom i bit ces OK.
Zaključana tema