vec 5 meseci patim od napada panike, anksioznosti i depresije. sve je to doslo iz vedrog neba u januru dok sam radila bezveze po kuci. rekli su me da su se razisli simpatikus i parasimpatikus i da se parasimpatikus "iskljucio". uglavnom sve sto hocu da znam da li je moguce to zauvek izleciti ili cu celog zivota biti na lekovima koji su samo polovicno efektni
hvala
Nije.
Kombinacija psihoterapije i lekova vodi ka izlečenju. Psihoterapija je svakako jako značajna, pa pokušajte da nađete psihoterapeuta u koga ćete imati poverenja i sa kim ćete ostavriti dobar radni savez.
pa dali ste mi novu nadu, znate jako je gadno kada vam mnogo osoba i tzv lekara kazu da ce me to pratitit do kraja zivota i da se naviknem da sam to ja, ali znam da to nisam ja i boricu se. javicu sta je bilo
pozdrav
Merima, ti si sigurno preosetljiva osoba. I plasljivija nego sto zelis.
E, pa te osobine cete pratiti do kraja zivota.
Ali i to (mozda) mozes makar delimocno sama ispraviti.
Sto se tice fobija i panike, to se moze aktivirati (ali i ne mora!) uvek kada se nadjes u nekim zivotnim problemima. Obicno ne tokom samog problema, vec kada sve prodje.
Taj poremecaj zna da se ponavlja i ponavlja (ali i ne mora!).
Mene prati silne godine i sada mogu reci da je to deo mene same (mada sam napad panike nisam imala punih 5 godina, Bogu hvala).
Kada prestanes da se plasis samih simptoma i kada prestanes da se grcevito boris sama sa sobom vec zivis nonsalantno uprkos regobama - tada si to pobedila, veruj.
pozdrav,
d
danka napisao:Merima, ti si sigurno preosetljiva osoba. I plasljivija nego sto zelis.
E, pa te osobine cete pratiti do kraja zivota.
Ali i to (mozda) mozes makar delimocno sama ispraviti.
Sto se tice fobija i panike, to se moze aktivirati (ali i ne mora!) uvek kada se nadjes u nekim zivotnim problemima. Obicno ne tokom samog problema, vec kada sve prodje.
Taj poremecaj zna da se ponavlja i ponavlja (ali i ne mora!).
Mene prati silne godine i sada mogu reci da je to deo mene same (mada sam napad panike nisam imala punih 5 godina, Bogu hvala).
Kada prestanes da se plasis samih simptoma i kada prestanes da se grcevito boris sama sa sobom vec zivis nonsalantno uprkos regobama - tada si to pobedila, veruj.
pozdrav,
d