fobije-depresija-fobije...

Pravo mesto za sva pitanja i diskusije na temu Neuropsihijatrije.

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Zaključana tema
migica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 21, 2004 1:46 pm

fobije-depresija-fobije...

Post od migica »

Evo me sa starom temom u novom ruhu.. Zelim da se zahvalim Danki na odgovoru, koliko vidim zaista aktivno ucestvuje u ovom forumu i sigurna sam da to posetiocima istog mnogo znaci. Danka, tvoja pozitivna energija zaista odusevljava i daje snagu. :) Sta je problem? Ok mozda se moze ziveti "normalno" sa fobijama ali sta u situaciji kada one toliko zaokupe zivot da covek upadne u depresiju? Antidepresivi odrade svoje - covek se oraspolozi i nakon nekog vremena kad fobije opet uzmu maha - DEPRESIJA. I tako u krug....da li je klasika da coveka sa fobijama prati depresija i to bezrazlozna? Sve je bez smisla i ja vidim samo jedno resenje.. borba je prilicno teska... taman se izborim sa depresijom i ostanu mi "samo" fobije i kao s tim cu nekako ziveti.. kad ono opet ispocetka.. hmm.. ne znam, ovo stvarno deluje kao bitka bez kraja.. Ljudi, kako unosite humor i opustanje u svoj zivot? Da li se to uci ili je to prirodom dato?
Pozdrav svima!
PS. Danka, poslala sam ti privatnu poruku pa ako stignes odgovori mi.
hvala
radmila
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Apr 19, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od radmila »

Razumela sam te da kada izadjes iz fobije uletis u depresiju i tako redom. Ako je tako, kako sam te razumela, normalno da ti je lose i da te to sve iscrpljuje. Resenje je jednostavno a to je da pocnes da odlazis na psihoterapiju i da pocnes aktivno da resavas problem fobija i depresije i ostalog. Naravno da lekovi ne mogu da srede sve. I da je jednako vazno i da ti odradis svoj deo posla. Fobije se vrlo uspesno lece bihejvioralanom psihoterapijom. Raspitaj se ko to radi u mestu u kom zivis i napred u avanturu. Lekovi pomazu ali nisu svemocni! Caoo
Zaključana tema