Moze li neko hitno da mi procita ovaj nalaz...

Forum posvećen besplatnom online servisu za praćenje telesne mase, fizičkih aktivnosti, nivoa šećera u krvi i drugih parametara zdravlja - NetDoktor i aplikaciji za Android mobilne uređaje DoktorRS.

Moderatori: moderato, admin, vlada99

Odgovori
srbija u srcu mom
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Dec 25, 2010 7:20 pm

Moze li neko hitno da mi procita ovaj nalaz...

Post od srbija u srcu mom »

Posto tek sutra idem kod ortopeda,moze li neko da mi objasni ovaj nalaz sa magnetne rezonance kolena...

Prikazuje se znacajna kolicina intraartikularnog izliva sa sinovijalnom proliferacijom.Vide se podrucja edema kosti u oba femura,i oba epikondila tibije.Vidi se subakutna impresivna fraktura lateralnog kondilafemura naspram prednjeg roga meniskusa sa malim edemom kosti i bez defekta hrskavice.Parcijalna ruptura prednjeg ukrstenog ligamenta visokog gradusa.Prikazuje se kosa horizontalna ruptura zadnjeg roga lateralnog meniskusa sa izvesnom dis lokacijom put medijalno.Zadnji ukrsten ligamenti,kolateralni ligamenti i ligamenti patele su bezpatoloskis promena.Nema znakova rupture medijalnog meniskusa .Patelofemoralni zglob i ligamenti patele urednog nalaza.Malo ostrvo skleroze epifize tibije ,promera 5x4mm.
ZAKLJUCAK:PARCIJALNA RUPTURA L.C.A VISOKOG GRADUSA.ZNACAJNA KOLICINA TECNOSTI U ZGLOBU KOLENA.RUPTURA ZADNJEG ROGA LATERALNOG MENISKUSA.

Pomoc...
Odgovori