Visoki leukociti kod dece
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Visoki leukociti kod dece
Na sistematskom pregledu moje devojčice od 5 godina otkriven je povećan broj leukocita (15000). Nije bolesna . Danas radimo CRP i analizu mokraće. Ukoliko nije u pitanju zapaljnski proces mokraćnih kanala ( i sve što ima veze sa mokraćom), šta bi mogao da bude problem i koje dodatne analize je potrebno uraditi? Pritom moram da naglasim da još uvek imamo problem sa noćnim mokrenjem. Svake druge, treće noći se desi da se upiški. Postaje traumatično i za nju i za mene.Molim za odgovor!
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Visoki leukociti kod dece
Зар није проблем стална бактеријска инфекција носа која је можда већ прерасла у инфекцију синуса и средњег увета?
To je problem kod sina, a ovo je problem od juče popodne kod ćerke, nažalost
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Близанци?
Мислим да је ЦРП код деце стално повећан јер су физички доста активна. Ако већ то раде онда су могли да ураде и ЦК-МБ.
Треба да се уради леукоцитна формула из које се може видети о каквом проблему се ради.
Потребна је и седиментација.
Има ту још доста тога што може да се уради ради бољег прегледа стања (уреа, креатинин, итд.). У суштини треба да уради све што може и што није непотребно. На пример нема неког смисла радити хормоне и тумор маркере, а све остало може.
Мислим да је ЦРП код деце стално повећан јер су физички доста активна. Ако већ то раде онда су могли да ураде и ЦК-МБ.
Треба да се уради леукоцитна формула из које се може видети о каквом проблему се ради.
Потребна је и седиментација.
Има ту још доста тога што може да се уради ради бољег прегледа стања (уреа, креатинин, итд.). У суштини треба да уради све што може и што није непотребно. На пример нема неког смисла радити хормоне и тумор маркере, а све остало може.
Da, blizanci. CRP je normalan (2,37) , u urinu su prisutne retke bakterije.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
До следеће анализе можеш да пробаш да преместиш кревет у коме спава на неко друго место у соби. Можда постоје зрачења која ремете имуни систем. Можда тако решиш и ноћно мокрење.
razmišljam da tražim da se detetu odradi UZ bubrega, mokraćnih kanala i bešike. Ne znam koja bi mogla da bude sledeća analiza. Čekam rezultate urino kulture da se utvrdi koja je bakterija prisutna.