visok GGT - zasto?

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Mona Liza
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Nov 06, 2005 10:50 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

visok GGT - zasto?

Post od Mona Liza »

Molim da mi neko odgovori ako može.

Lečim se od autoimunog hepatitisa dve godine. Do sada sam pila pronizon,
različite doze, što je zavisilo od toga kako reagujem na lek. Nakon godinu i po dana, doktor nije bio zadovoljan sa rezultatima , pa mi je dodao u terapiju i imuran . Pila sam ga mesec dana. GGT mi je bio nakon toga 1800 ! Povukao mi je iz terapije imuran i nakon mesec dana GGT mi je spao na 1100. Mislila sam da je to u redu, ali on kaže da bi trebalo nakon 24 dana kako sam prestala da ga pijem trebao da spadne na normalu. Ispada kao da se još uvek trujem sa nečim. Jednom prilikom sam eksperimentisala sa nekim čajevima za jetru pa sam uspela da se i otrujem od istih, GGT mi je bio 1000. Pitao me je da li opet pijem tako neke čajeve, ali ne pijem ih više, ne pravim više takve gluposti. Držim dijetu za jetru, ne pijem alkohol, ne pušim, onda zašto mi je GGT još uvek tako visok ???
Odgovori