VIŠAK HEMOGLOBINA, ASTMA I KRVNI PRITISAK
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 20, 2007 6:32 pm
VIŠAK HEMOGLOBINA, ASTMA I KRVNI PRITISAK
Imam 17 godina. Od druge godine imam dijagnozu bronhijalne astme. U rezultatu kontrole krvne slike utvrđeno je da mi je hemoglobin 180 g/L, RBC 6,08, a hematokrit 57. Kontrolom mojih ranijih rezultata utvrđeno je da mi je hemoglobin konstantno povišen od druge godine života. Želeo bih da znam da li povećanje hemoglobina ima veze sa astmom. Takođe, pre 15 dana je utvrđeno da imam visok krvni pritisak. Da li i on ima veze sa povišenim hemoglobinom.
Zdravo,
potpiuno je moguce da je visi broj eritrocita i povisena koncentracija hemoglobina uzrokovana astmom,utoliko vise ukoliko su napadi cesci ili imas konstantnu opstrukciju. Medjutim,ukoliko je to tvoje normalno stanje, mislim da nema razloga za paniku.
Medjutim,sto se tice hipertenzije, licno mislim da nema veze sa astmom, mada bi bilo najbolje da se odradi jedan kompl;etan kardioloski pregled,sa ehokardiografijom kako bi se vidjelo stanje desne i lijeve komore, a onda sudilo o uzroku hipertenzije. Isto tako hioertenzija moze biti uzrokovana i poremecajem funkcije bubrega, pa bi i to valjalo iskljuciti.
potpiuno je moguce da je visi broj eritrocita i povisena koncentracija hemoglobina uzrokovana astmom,utoliko vise ukoliko su napadi cesci ili imas konstantnu opstrukciju. Medjutim,ukoliko je to tvoje normalno stanje, mislim da nema razloga za paniku.
Medjutim,sto se tice hipertenzije, licno mislim da nema veze sa astmom, mada bi bilo najbolje da se odradi jedan kompl;etan kardioloski pregled,sa ehokardiografijom kako bi se vidjelo stanje desne i lijeve komore, a onda sudilo o uzroku hipertenzije. Isto tako hioertenzija moze biti uzrokovana i poremecajem funkcije bubrega, pa bi i to valjalo iskljuciti.