Mozda ce ovo biti malo komplikovano, ali mi je jako vazno! Da pocnem ispocetka, krajem jula, osetio sam malu zlezdicu u predelu vrata ispod uha, bila je oblika pasulja, ali manja nego sto je jedno zrno pasulja, otisao sam kod lekara i rekli su mi da je to od neke infekcije, dobio sam kremu i mazao svakog dana, tako da se ta zlezdica ubrzo izgubila, nekih 4 dana, nakon sto mi je izasla ta zlezdica, imao sam vodenu stolicu i stomak me je boleo, to je trajalo dva dana i onda je prestalo. Pre dve nedelje i nekoliko dana, prvo sam poceo suvo da kasljem, zatim nisam vise imao apetita, a mucila me je i nesanica (mado to je verovatno na nernoj bazi, s obzirom, da je prestalo posle dva dana, a i veoma sam plasljiv sto se toga tice, mislim, bolesti i tih stvari), nakon toga, mislim, nesanice i gubitka apetita, na dva dana, imao sam po jednu vodenu stolicu na dan, otisao sam kod lekara i poslali su me da uradim laboratoriske analize, koje su obuhvatale kompletnu krvnu sliku, leukocitnu formulu, secer u krvi i mokracu, a dobio sam i jedan gentamicin i probiotik zbog proliva i da pijem cefaleksin, jer mi je receno da se malo cujem na plucima. Rezultati analiza su kako mi receno bili dobri, krvna slika je bila odlicna, sve je bilo u granicama normale, nista nije bilo ni povisano ni smanjeno, sedimentacija je bila 5/10, secer je bio 4.6, kod leukocitne formule, monociti su bili smanjeni, bili su 1% a normala je do 4% do 8%, segmentirani su bili 47%, a normala je od 50% do 70%, a limfociti su bili malo vise povecani bili su 49%, a normala je od 25% do 35%, sve ostalo je bilo u normali, sto se analiza mokrace tice, tu je uribilinogen bio pozitivan 1:8, leukociti u mokraci bili su 2-3, kod kristala je pisalo COOX, a u napomeni je pisalo da postoji aceton ( to bi trebalo da je secer na nernoj bazi) i bilo je neke kiseline za koju ne znam tacno kako se zove, ali znam da se javlja u mokraci, nakon uzimanja C-vitamina koji sam uzimao dva dana pre nego sto sam radio analize, tako da mi je doktorka na osnovu tih analiza rekla da je to takov virus, koji udari na pluca, a zatim se spusti ili na stomak, ili ode na grlo. To mi je receno u sredu, a u petak sam primetio zlezdicu na istom mestu gde sam je i pre imao, a i jednu sa druge strane vrata, otprilike na istom mestu, samo manju od ove prve, obe su bile onako male, isto oblika pasulja, samo manje, u ponedeljak sam otisao na kontrolu, posto sam i posle kutije Cefaleksina i dalje kasljao, doduse manje, ali za svaki slucaj sam otisao na kontrolu, a i da vidim za te zlezdice. Doktorka mi je rekla da se vise ne cujem na plucima i da budem strpljiv, da ce me kasalj proci, a da su zlezdice verovatno od infekcije izasle, jer su male, tako da mogu da budu i od pokvarenog zuba, a ja imam dva pokvarena zuba, vec nekih godinu dana, i sa leve i sa desne strane vilice, ne nesto mnogo pokvarena, tako da je rekla da je to verovatno od toga. to je bilo prosle nedeje, sada i dalje kasljem pomalo, uglavnom se zakasljem po dva ili tri puta, ujutru i uvece, preko dana ne kasljem, ali zlezde su jos tu, nit rastu nit se smanjuju, ustvari, mislim da su se malo smanjile.
Malo me hvata panika sto se svega ovoga tice, pa bih bio veoma zahvalan, ako bi mi neko rekao, da li mu je ovakvo stanje poznato ili na sta ga potsecaju svi ovi simptomi i rezultati analiza, jer ne bih da ponovo idem kod lekara da mi kazu kako mi nije nista, jer ce pomisliti da sam hipohonder...hehe, unapred hvala na odgovoru?!
Virus ili ne?
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita