tumacenje nalaza krvi molim
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
tumacenje nalaza krvi molim
Sem povisene sedimentacije visok je i PLT-377.00.Ako sam razumela rec je o trombocitima ili se varam,molimpomoc
PLT jesu trombociti i mislim da nisu povecani jer je njihova referentna vrednost 140-440 tako da su tebi u normalnim granicama, neka me neko ispravi ako nisam u pravu
ne znam kolika ti je sedimentacija,
A imam i ja problem smrc
secer- 6
trigliceridi- 2,9
ostalo je u granicama normale pa ako moze neko da mi pomogne jer poslednjih meseci vodim bitku sa visokim krvnim pritiskom (sto pre nikad nisam imala) inace imam 25 godina, da li je to posledica gore navedenog ili ne i kako da to regulisem
ne znam kolika ti je sedimentacija,
A imam i ja problem smrc
secer- 6
trigliceridi- 2,9
ostalo je u granicama normale pa ako moze neko da mi pomogne jer poslednjih meseci vodim bitku sa visokim krvnim pritiskom (sto pre nikad nisam imala) inace imam 25 godina, da li je to posledica gore navedenog ili ne i kako da to regulisem

-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Dec 02, 2007 5:29 pm
Moras potpuno da promenis nacin ishrane. Izbaci iz jelovnika testeninu, krompir, grickalice, masne sireve, svinjsko meso, suncokretovo ulje, alkoholna i gazirana pica. Smes da jedes ribu, piletinu i curetinu bez kozice, gotovo svo povrce (izbegavaj grasak, pasulj, socivo i krompir), jedi bobicasto voce i nakisele jabuke, male kolicine crnog hleba, nezasladjenu kafu ili caj (ili sa vestackim zasladjivacem) i hranu spremaj na maslinovom ulju. Probaj tako pa za mesec dana ponovo na kontrolu. sve najbolje!
Sa svojih 25 ne bi trebalo da imate jako lipemican serum a jos manje hipertenziju! Navodite trigliceride ali ne navodite LDL i HDL? Ne kazete ni koliko je visok pritisak, stalno, povremeno, cime ga regulisete, da li imate problema sa kilogramima, kako se hranite, da li od neceg bolujete...? Taj deo se zove: anamnesticki podaci, pa bi mogli malo da se potrudite kako ne bi ispalo da mene vise interesuje vas problem nego vas!
Ako je tacno da je serum jako lipemican a hipertenzija konstantna i znacajna /nemam podataka/, onda to nije za samo dijetetsko lecenje.
1. 12h pre davanja krvi za analizu-nema jela, kafe i sl. Posebno ne masno ili slatko!
2. Kompletan lipidni status + glikemija
3. Pritisak meren ujutro, u podne i uvece - par dana i uvek u isto vreme
4. ostali podaci koje sam naveo prethodno kao potrebne
5. Sa ovakvim podacima se moze nesto i nagadjati ali bi najpametnije bilo da se javite lekaru.
Pozdrav!
Ako je tacno da je serum jako lipemican a hipertenzija konstantna i znacajna /nemam podataka/, onda to nije za samo dijetetsko lecenje.
1. 12h pre davanja krvi za analizu-nema jela, kafe i sl. Posebno ne masno ili slatko!
2. Kompletan lipidni status + glikemija
3. Pritisak meren ujutro, u podne i uvece - par dana i uvek u isto vreme
4. ostali podaci koje sam naveo prethodno kao potrebne
5. Sa ovakvim podacima se moze nesto i nagadjati ali bi najpametnije bilo da se javite lekaru.
Pozdrav!
sva pitanja u vezi kalkuloze urotrakta (kamen u bubregu i mokraćnim kanalima) mozete poslati na [email protected]