Trombocitopenija

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Danda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 10, 2007 10:45 pm

Trombocitopenija

Post od Danda »

Molim doktora saradnika da mi odgovori na pitanje ( i sve one koji nesto znaju o tome ): osoba ima 36 godina; sa 32 godine joj je dijagnostikovana akutna trombocitopenija. Posle dve nedelje bolnickog lecenja problem je saniran. U medjuvremenu su trombociti bili na zavidnom nivou, u granicama od 180.000 do 220.000. Sada, posle cetiri godine, ista osoba je slucajno, proverivsi krvnu sliku, dosla do saznanja da u ovom momentu ima 65.000 trombocita. DA LI IMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST? Da li treba da se javi lekaru i da li treba da to uradi hitno? Kojom brzinom se menja broj trombocita, ukoliko se radi o opadanju broja? Napominjem da je osoba poslednjih meseci koristila antibiotike zbog ujeda krpelja. Molim hitan odgovor!
Uhvati zvezdu padalicu!
Danda
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Naravno da treba. Mada malo su mi cudne ove referentne vrednosti, ali svakako se odnose i na dobijene rezultate. Ako sam dobro razumela, jel to raspon u toj laboratoriji??!!

Nisam dr, ali ako sam dobro shvatila ovaj post, trebalo bi otici sto pre kod lekara.
Danda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 10, 2007 10:45 pm

Post od Danda »

Valjda je minimum 120.000 ( sto dvadeset hiljada ). Ona ima 65.000 i u medjuvremenu se javila hematologu, pa je dobila terapiju - Pronizon, do daljnjeg. Hvala na odgovoru, u svakom slucaju!
Uhvati zvezdu padalicu!
Danda
Odgovori