Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.
Molim doktora saradnika da mi odgovori na pitanje ( i sve one koji nesto znaju o tome ): osoba ima 36 godina; sa 32 godine joj je dijagnostikovana akutna trombocitopenija. Posle dve nedelje bolnickog lecenja problem je saniran. U medjuvremenu su trombociti bili na zavidnom nivou, u granicama od 180.000 do 220.000. Sada, posle cetiri godine, ista osoba je slucajno, proverivsi krvnu sliku, dosla do saznanja da u ovom momentu ima 65.000 trombocita. DA LI IMA RAZLOGA ZA ZABRINUTOST? Da li treba da se javi lekaru i da li treba da to uradi hitno? Kojom brzinom se menja broj trombocita, ukoliko se radi o opadanju broja? Napominjem da je osoba poslednjih meseci koristila antibiotike zbog ujeda krpelja. Molim hitan odgovor!
Naravno da treba. Mada malo su mi cudne ove referentne vrednosti, ali svakako se odnose i na dobijene rezultate. Ako sam dobro razumela, jel to raspon u toj laboratoriji??!!
Nisam dr, ali ako sam dobro shvatila ovaj post, trebalo bi otici sto pre kod lekara.
Valjda je minimum 120.000 ( sto dvadeset hiljada ). Ona ima 65.000 i u medjuvremenu se javila hematologu, pa je dobila terapiju - Pronizon, do daljnjeg. Hvala na odgovoru, u svakom slucaju!