Postovani doktori,
drago mi je da postoji ovaj sajt,sada sam prvi put videla. Sve pohvale!!!
MOJE PITANJE: MOJA MAMA IMA 52 god I IMA SLABIJU KRVNU SLIKU.
Vrednosti pre mesec dana su bile:TROMBOCITI 143000
HEMOGLOBIN 96
Danas je ponovo radila i vrednosti su:TROMBOCITI 132000
HEMOGLOBIN 102
A u toku tih mesec dana pila je gvozdje i folnu kiselinu i imala je pojacanu ishranu. Inace ne koristi nista drugo od lekova. Izuzetno je mrsava osoba.
ZANIMA ME ZASTO JE SMANJEN BR.TROMBOCITA I ZASTO SE I DALJE SMANJUJE? DA LI TO IMA MOZDA NEKE VEZE SA KLIMAKSOM?
UNAPRED HVALA
trombocitopenija DA ili NE, potreban mi je STRUCNI SAVET
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 3:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Postovana,
Bez puno proveravanja da li je ovo sto pisem bas najegzaktnije, reci cu ono sto bih rekao i u svojoj ordinaciji: zivotni vek trombocita je veoma kratak, ni par dana maltene, tako da njihova slika varira iz dana u dan. Produkcija te loze celija je veoma osetljova na maltene sve promene u organizmu, ukljucucjuci i banalne upale, povrede, gladovanje, upotrebu pojedinih lekova i slicno. Vrednosti iznad 100 su jos uvek zadovoljavajuce i ne lece se posebno, osim povecanim unosom vitamina, minerala, belancevina...
Bez puno proveravanja da li je ovo sto pisem bas najegzaktnije, reci cu ono sto bih rekao i u svojoj ordinaciji: zivotni vek trombocita je veoma kratak, ni par dana maltene, tako da njihova slika varira iz dana u dan. Produkcija te loze celija je veoma osetljova na maltene sve promene u organizmu, ukljucucjuci i banalne upale, povrede, gladovanje, upotrebu pojedinih lekova i slicno. Vrednosti iznad 100 su jos uvek zadovoljavajuce i ne lece se posebno, osim povecanim unosom vitamina, minerala, belancevina...
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 3:15 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Trombocitopenija
Moja devojčica ima 11 god, pre mesec dana postavljena joj je dijagnoza ITP ( imunoloska trombocitopenija purpura)!! Primljena je u bolnicu sa 48, pali su na 7, radjen joj je milogram( u redu je)! Pila je pronison 9 dana 3 x 1.5 tab. od 20mg (tada su bili 140), 12 dana se " skidala" sa leka i opet su pali na 13, sada nastavlja sa uzimanjem leka!! Ima li neko iskustvo sa uzimanjem Aloe Berry Nectar-om?