Zamolio bih za misljenje doktora.....
Pre par godina isao sam na matursku exkurziju kada je sve pocelo. Uvece kada smo stigli na kopaonik bilo je sve uredu kada mi se od jednom pocelo povracati dobio sam proliv i strasno mi se vrtelo u glavi. Mislio sam da je u pitanju neki stomacni virus. Sutra dan sam krenuo kuci i nakon cega sam i bio na kontroli kada je doktor pregledavsi me rekao promena klime...... E nakon 2-3 nedelje me je pocela glava boleti konstantno, ponekad iz cista mira povracanje, ne dugotrajno jednom na dan u razdoblju 2-3-4 dana. Nakon 2-3 meseca sam jednu noc dobio ponovni napad kao na kopaoniku ali ovaj put su mi se i sake ukocile neki cudan osecaj kao da su utrnjene. Da bih tu noc ostao u bolnici da lezim pod infuzijaama, kako bih ujutru otisao na neuropsihijatriju na pregled. Tamo sam opet dobio napad hladan znoj bled kao da nemam kapi rvi u sebi vrtoglavica, glavobolja povracanje i naravno ukocio sam se opet. Sve ovo se desavalo u svesnom mstanju znaci nisam gubio svest. Doktor me je poslao u kamenicu na magnetnu glave. Nalazi su bili ok. Tada sam poslan na vma da odradim pregled krvi na ujed krpelja. I to ej bilo ok. Tada je doktor sa neuropsihijatrije poceo da mi daje terapiju na sumlji da imam neki virus. Razdoblje od prvog puta do toga je bio negde do max 6 meseci (od maturske exkurzije do dana kada sam zavrsio u bolnici) Nakon terapije od mesec dana stanje se dosta popravilo. Ali sam sa vremena na vreme imao ove napade kocenja drhtanja kao da imam visoku temperaturu. Obicno je to trajalo par sati i nakon prespavane noci bilo je bolje. Navikao sam se na ovo i poceo da neobracam paznju. Polako je pocelo da prestaje ali svremena na vreme se desavalo. Jedno duze vreme mi se kocenje i drhtanje nije desavalo te sam bio i mirniji. Pre par dana sam se proobudio sa mukom glavoboljom povracanje proliv , ali nakon sto sam povratio sake su mi se opet ukocile imo sam osecaj kao dA sam lezao na njima 3 dana i da su utrnule. Izgledale su kao da kap krvi nemju u sebi kao da ziv nisam. A polozaj prstiju i ruku kao da su mi oduzete, bukvalno je tako i bilo. Nakon pola sata stvar se stabilizovala. Povratio sam opet za sat i po i isto mi se desilo, samo ovaj put su mi i noge ukocile imao sam i temperaturu skoro 38. Nakon 45 minuta ovo je proslo a ja sam se setio starih dana i muka pa sam resio da pitam zbog cega je moguce da se ovo desava i sta da radim jel se uzasno osecam u takvim trenucima nemogu normalno da hodam jer se ukocim bukvalno nemam osecaj.
Molim za neko misljenje doktora ili savet sta da radim i kome da se obratim. Unapred zahvalan.
P.S. Na dosadasnjim pregledima krvne slike mi je svaki nalaz malte ne bio savrsen. sedimentacija 1-2 a bela u granicama normale hemoglobin 170 a crvena 5,8- 5,9. secer u normali......
Trnjenje saka, nogu....
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita