Streptococcus Heamolitycus , reumatska groznica !

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Streptococcus Heamolitycus , reumatska groznica !

Post od Predrag78 »

Pozdrav Svima. Pishem u ime moje tetke koja ima 69 godina , i analizom ispljuvka je ustanovljeno da ima streptokoku hemolitikus. Inace do skoro je uzimala antimikotike zbog kandide , a sada je od lekarke opste prakse dobila eritromicin od 500 mg ( nije penicilin jer misli da je alergicna na njega) Zali se na bolove u kolenu , i bole je mali zglobovi na prstima ruke. Danas pocinje sa uzimanjem eritromicina ( nije radila anti-biogram jer doktorka smatra da ne treba) , a mene zanima koji su simptomi te reumatske groznice , da dodam , zhali se i na reumatski bol u predelu ramena i nadlaktice. Negde sam procitao da je ova bakterija jako opasna i iz razloga sto napada srcane valvule i eventualno moze da izazove miocarditis . Zamolio bih doktore za malo vise informacija o ovoj bakteriji i da mi kazu nakon koliko vremena od prestanka terapije treba da se uradi kontrolna analiza ispljuvka i da li mozda treba da se uradi analiza krvi na ovu bakteriju?!

Hvala Puno :)
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Za ostalo ne znam, ali u pravu si kad kazes da napada srce. Moja mama je imala reumatske groznice sa svojih 17-18 godina i u 37. je obolela od angine pektoris. Doktori su ubedjeni da je od toga. :cry:
Predrag78
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 08, 2007 2:55 pm

Post od Predrag78 »

Hm da , i ona ima anginu pect. al sva sreca u najblazem obliku vec dugo godina , nevezano za ovo stanje , i jedna mala ispravka gore sam napisao greskom " miocarditis" mislio sam na endocarditis , al doktori ce vec skapirati sta se misli pod tim lapsusom.. Hvala Majo na odgovoru, josh doktor neki da mi napise nesto podrobnije i cool
Pozzz narode
Odgovori