stalno uvecana sedimentacija

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
mamasaki
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Nov 07, 2008 6:03 pm

stalno uvecana sedimentacija

Post od mamasaki »

Molim Vas da mi pomognete, godinama mi je povisena sedimentacija. Trenutno je 39, fibrinogen je uredan, crp takodje. Imam povisen holesterol i trigliceride,ast ,alt,gama-gt u granicama normale. Ponekad imam bolove u donjem stomaku, urin uredan, ginekoloski sve u redu. Pijem kontracepciju vec godinama , Legravan tablete. Inace, sedimentacija se krece od 19 do 44. Osecam se dobro, nervozna sam dosta . Sta mislite od cega to moze biti? Sta jos uraditi ? Dosta cesto vadim krv zbog ovoga. Ne prepisu mi antibiotike, jer se ne zna sta je tacno. Sad sam popila flasu Imunal kapi,koristim povremeno Oligovit. Dal moze da bude od holesterola, mozda od kontracepcije??? Da nije mozda neki tumor da se sakriva , pa ce odjednom buknuti???!!!!Zube sam sredila pre god. dana. Nema nijedan pokvaren, dobila sam protezu i idem na kontrole redovno. Imam 39 godina,dvoje dece, 165\55. Molim Vas posavetujte me
ramonda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Okt 11, 2009 8:01 pm

Re: stalno uvecana sedimentacija

Post od ramonda »

jA IMAM SKORO STALNO POVISEN HOLESTEROL.Ne pijem lekove jer kad ih uzmete vise ima da se procita u kontraindikacijama nego u indikacijama.Pijem kapi articoke.Pomazu! Moze da ga skine i nemasni jogurt i limun ujutru, mesec dana.Zbog toga nemam povisenu sedimetnaciju.Moja sestra je imala taj problem.Morate da trazite da se uradi test za stitnu zlezdu.Ona umalo nije zakasnila.Pozdrav i srecno!
profmill
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Nov 22, 2006 3:09 pm

Re: stalno uvecana sedimentacija

Post od profmill »

mamasaki napisao:Molim Vas da mi pomognete, godinama mi je povisena sedimentacija. Trenutno je 39, fibrinogen je uredan, crp takodje. Imam povisen holesterol i trigliceride,ast ,alt,gama-gt u granicama normale. Ponekad imam bolove u donjem stomaku, urin uredan, ginekoloski sve u redu. Pijem kontracepciju vec godinama , Legravan tablete. Inace, sedimentacija se krece od 19 do 44. Osecam se dobro, nervozna sam dosta . Sta mislite od cega to moze biti? Sta jos uraditi ? Dosta cesto vadim krv zbog ovoga. Ne prepisu mi antibiotike, jer se ne zna sta je tacno. Sad sam popila flasu Imunal kapi,koristim povremeno Oligovit. Dal moze da bude od holesterola, mozda od kontracepcije??? Da nije mozda neki tumor da se sakriva , pa ce odjednom buknuti???!!!!Zube sam sredila pre god. dana. Nema nijedan pokvaren, dobila sam protezu i idem na kontrole redovno. Imam 39 godina,dvoje dece, 165\55. Molim Vas posavetujte me
Imam sliçan problem vec godinama, nikad nista nije pronadjeno sem blage anemije, pa su neki eventualno povezivali sedimentaciju sa tim. Bila je i 85 prvi sat ponekad, a ponekad padala na 35. Vec sam pocela da mislim da je to tako i gotovo. Ne znam gde bih jos mogla traziti uzrok. Jedina tegoba mi je los imunitet i iritirana sluzokoza usta, afte imam non stop. Eto draga, mozda ti je sad lakse.
Odgovori