Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.
Tacnije nepostoji nijedna analiza koja direktno pokazuje mesto upale-zarista.
Vasa sedimentacija ukazuje na neki proces u urganizmu, takodje to moze pokazati i C-reaktivni protein CRP.
Tako takodje mozete uraditi ``detaljnu`` koagulaciju sa faktorima I,II,III,IV,V,VI,VII,VIII,XI,X,XI,XII,XIII.
Kao i da ponovite sedimentaciju, uradite CRP, KKS-kompletnu krvnu sliku tj. Vi nemorate to da uradite jer je kako kazete u granicama normale,
Transaminaze,bilirubin,alkalu i kiselu fosfatazu. Kao i analize koje obuhvataju proveru posteg stanja a to su:
Ukupni proteini
Albumini
Globulini
Blukoza
Urea
Kreatinin
Mok.kiselina
Bilirubin ukupni
Holesterol
AST
ALT
Alkalna. fosfataza
Kalcijum
Fosfor
KS (krvna slika)
Biohemijsko-citološki status urina*
izgled,
boja,
pH,
relativna gustina,
proteini,
glukoza,
bilirubin,
urobilinogen,
hemoglobin
Mozda sam naveo neke analize dva puta. Ali nadam se da mi necete zameriti, i da Vam je ovo koliko - toliko pomoglo.
Bas sam se pitala da li je to tvoja sedimentacija u pitanju, laknulo mi je sad.
CRP je c-reaktivni protein cije vrednosti skacu ukoliko postoji neko zariste u organizmu, uglavnom kada su u pitanju bakterijske infekcije, mada vidis, kod mene (a moju dijagnozu znas ) je stalno povisen CRP i to bas mnogo.