reumatoidni artritis

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
oggy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 10:46 pm

reumatoidni artritis

Post od oggy »

Imam upalu zglobova koja ide ka Reumatoidnom artritisu. Koje laboratorijske pretrage bih trebala da uradim? Lekar je prepisao Eritromicin 2x na dan , Resochin 1x, iDEiklofen 1x. Vrlo mi je lose, bolovi ne popustaju, jako sam nervozna i uplasena. Htela bih da znam dali je stafilokokna infekcija od pre dve godine kombinovana sa penicilinskim sokom [posle sedme injekcije] uzrok sadasnjem stanju i da li je moguce da je sadasnje stanje izazvano ponpvnom infekcijom. Kako da saznam nesto vise ? :(
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Neka Vas lekar posalje reumatologu, odande cete dobiti spisak laboratorijskih analiza kojima se potvrdjuje seropozitivni reumatizam. A ako se sumnja na postojanje RA, onda je potrebna i serija radiografija, pre svega malih zglobova saka.

Odakle Vam Resochin?
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
oggy
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 10, 2007 10:46 pm

resochin

Post od oggy »

H :( vala na odgovoru, lek sam kupila u Novom Sadu ali ima ga u Somboru, gde inace zivim. Terapiju mi je prepisao lekar reumatolog ali nije trazio analize krvi te mi se to ucinilo cudno . Inace sam poslednje cetiri godine teski alergicar na ambroziju, a cula sam da artritis takodje moze izazvati neki alergen {paprika mlecni proizvodi narocito sir, meso} pa sam pomislila da bi lab. analizama mozda dosla do pravog uzrocnika mom sadasnjem stanju. Cula sam za dr Mitic Igora Imunologa sa poliklinike u Novom Sadu,on ja izgleda pomogao mnogima poput mene . Dali znate kako bih mogla da ga kontaktiram.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Ne, na zalost, ne poznajem kolegu.

Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Karli
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 22, 2007 2:37 pm

Post od Karli »

Oggy,ja se lecim u Novom Sadu kod doktora Igora Mitica!Jako je dobar lekar!Ja imam sistematski lupus!Mene su poceli jako da bole svi zglobovi i dok nisam dosla do doktora Mitica koji mi je postavio pravu dijagnozu svi ostali su me lecili od reume!
Inace zivela sam u Somboru 2 godine i tamo sam samo jednom otisla kod lekara i nikada vise!
itaj sta god ti treba!
Kod Dr.Mitica je jako tesko zakazati jer je prepun ali probaj!
Mazovi 021/6612-022 to je broj Poliklinike u Novom Sadu i trazi salter za zakazivanje i zakazi!Posto ti nece dati uput moraces da platis pregled pa pitaj posto je jer mislim da nije jeftino pa da se ne iznenadis!
Sta god ti treba tu sam i pitaj!
Pozzzz
c.boris
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Ned Mar 11, 2007 10:39 pm

Post od c.boris »

POzdrav,
slusaj,moja majka je isla privatno kod Mitica i pregledi nisu skupi, tako da ti savjetujem tu varijantu. Ordinacija BIstrica vl. jadranka Jovic u Novom SAdu na Novom NAselju. NEmam broj, ali ti trazi na informacijama i zakazi, ne ceka se mozda dan,dva. O strucnosti necu pricati, posto je moja majka kod njega zavrsila zbog veoma proste stvari.
Pozdrav
Igor B
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 25, 2007 11:42 am

Post od Igor B »

Cao,

ja sam otac jedne trogodisnje devojcice, koja se evo vec godinu dana leci od ( po zadnjoj dijagnozi) juvenilnog idiopatskog artritisa.Prosle godine u Julu, levo koleno je iznenada oteklo, i tako je sve pocelo.Posle obilaska svih specijalista zavrsili smo kod Dr. Minic, imunologa sa Instituta za MiD, NBG. Sve laboratorijske analize i pregledi su vise nego dobri ( krvna slika, oftalmolog, kardiolog), i nema pokazatelja ili simptoma koji bi potvrdili dijagnozu ( ali nam je recenoi da to i ne mora biti vidljivo iz krvne slike !?!?!?). Od terapije je imala samo NAPROXEN koji smo na svoju ruku prestali da koristimo, bez ikakvih efekata. U medjuvremenu otok na levom kolenu je spao, i jedno vreme je sve bilo OK. Ali se ista situacija sad ponavlja sa desnim kolenom. Pokretljivost kolena je sasvim u redu, osim sto je otok stalno prisutan.
Sve informacije i misljenja koja smo do sad dobili su vise nego oskudni, i jednostavno ne bih zeleo da se nastavim pasivno odnositi prema ovom, tako da bih rado cuo jos neko misljenje ili savet.
Da li bih mogao da dobijem kontakt dr. Mitica iz NS tj. Broj privatne ordinacije u kojoj radi ?

Hvala unapred svima na pomoci
Zrnica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 7:39 pm

Post od Zrnica »

Da li je neko bio od vas kod dr. Mitica? Da li ima poboljsanja?
djole574
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 27, 2009 4:29 pm

Post od djole574 »

Moja majka je bolesna od reumatoidnog artritisa od mog rodjenja tacnije 26 godina, ali sad joj je najgore bolest se jako pojacala od poslednje operacije kuka, lezala je dve godine misici su kako se kaze valjda atrofirali, proradila je i isijalgija i sada je skroz nepokretna. Zglobovi na nogama su uzasni, ajde ruke i sve ostalo se je iskrivilo i otislo u vraga ali noge su katasrofa otekli su samo tako, ortopedi ne smeju nista a u Niskoj Banji su toliko korumpirani i nemarni da je sve do djavola, vec tri meseca kako nece da nas primi njena doktorka, hoce ali privatno i mi smo placali a ovako nema sanse. Nego to je nebitno, ima li neki lek nesto osim trodona da joj malo smanjimo muke, placamo nekog coveka koji masira, samouki starac ali zna znanje i to joj kao malo pomaze ali nepokretna je i dzaba. Psiha polako popusta skroz bolovi sve jaci, ne smeju da operisu zglobove na nogama jer otok vec dve godine ne prolazi ako neko zna neki lek neka pomaze nemogu vise psihicki da je gledam kako lezi kao neka biljka. Hvala svima koji bar malo pomognu.
Jassy
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Mar 10, 2008 9:06 pm

Post od Jassy »

Djole, da li je tvojoj majci neko nekada prepisao Metotrexat ili ampule Diprophos? Ni slučajno ovo ne uzimajte sami, isključivo po savetu lekara.
Da li ste probali lečenje na VMA? Moj savet (iz liičnog iskustva) je odlazak tamo, plaćeni pregled košta 1.800 dinara.
Ortopedi i ne treba da imaju ništa sa reumatoidnim artritisom, to je oblast za reumatologa. Mene su pogrešno lečili, ali sad sam u pravim rukama i sa pravom terapijom :)
Pozdrav
Bast
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 20, 2009 4:44 am

Re: reumatoidni artritis

Post od Bast »

molim za pomoc ja pijem rezochin vec 3meseca i nije mi nesto bolje trebam li jos cekati ili da predjem na nesto drugo
Metotrexat su hteli da mi daju ali ja imam samo 51kg i ne smeju jer sam jako slaba

da li neko pije ovaj lek i kako on uopste deluje , nuspojave i tako to?

isto me i zanima da li rezochin i to tako lekovi mogu da dovedu do trombocitopenije?
Odgovori