Muz je pre 2 nedelje imao jako bolove u ledjima, levom ramenu, ruci pa cak i nozi. Bili smo u hitnoj pomoci, dobio je injekciju protiv bolova (mislim Katonal), a sutradan se javio svom doktoru i primio je tri dana injekcije Diklofenak i Deksazon, i jos tri dana samo Diklofenak. Po zavrsetku injekcija javila mu se temperatura koja se kretala od 37.5-38.8 zavisno od vremena kada se meri. 05.08. vadili smo krv radi analize (na licni zahtev a ne po predlogu doktora) i ono sto je kriticno to su sledeci parametri:
- gvozdje 3.3 (nisam pogresila)
- zasicenje transferina 7%
- sedimentacija 55
- leukociti 14.2
- hemoglobin 133
- hematokrit 0.398
- trombociti 467
- fibrinogen 8.0
Napomena: nalaz urina je uredan
Kada smo odneli nalaz krvi doktoru propisala je CEFALEKSIN i HEFEROL 350 MG. antibiotik je poceo da pije u petak.
On jos uvek (ponedelja jutro) ima temperaturu (37.4), oseca totalnu slabost, nemoc... Bolove u ledjima vise ne oseca, ali levo rame mmu je vidno spusteno.
Molim POMOC, odnosno savet!
Unapred hvala
problem GVOZDJE, ZASICENJE TRANSFERINA i SEDIMENTACIJA
Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Avg 09, 2010 9:36 am
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Re: problem GVOZDJE, ZASICENJE TRANSFERINA i SEDIMENTACIJA
Neprofesionalno je ovo sto cu uraditi, ali moram: gospodjo, kad se javi ovakav pacijent, prvo se uplasimo limfoma, posle sve ostalo. Odmah RTG pluca i sto pre CT grudnog kosa. A krvna slika mora da se ponovi, obicno nekoliko dana po zavrsetku antibiotske terapije, ili cak i pre toga, ako se stanje pogorsava.
Ne zaboravite: sve ovo moze da bude i posledica obicne viroze, ali ipak...
Sve najbolje.
Ne zaboravite: sve ovo moze da bude i posledica obicne viroze, ali ipak...
Sve najbolje.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Novi član
Hvala! ici cemo privatno... Danas sam bila kod izabranog doktora, izlozila joj problem, ona "smatra da ne treba vrsiti dodatne analize nego jos jedna kutija antibiotika"... Trazila sam da se uradi snimak pluca nije mi dozvolila.
HVALA!
HVALA!
-
- Stalni član
- Kontakt:
Nadajmo se da je zaista sve u prolazenju i da ce biti tako kako predvidja "koleginica"... Zalosno je kad neko treba za Vas novac koji ste godinama placali za zdravstveno osiguranje da vam "dozvoli" da snimite rendgen pluca...
Zelim vam sve najbolje od srca!

Zelim vam sve najbolje od srca!
-
- Novi član
Bili smo u privatnoj ordinaciji juce (09.08) predvece. Prepisacu doktorov izvestaj:
"Pacijent nakon lecenja bola u vratu i levoj ruci i IM injekcija Diklofena, Dexasona dobija temperatuu oko 37-38C, tegobe traju oko 10 dana ima bolov u levoj glutealnoj regiji ali nema crvenila i toplote, danas T 37.3C, LGL vrata se ne pipaju meningealni znaci negativni. Nalaz na srcu i plucima uredan. Abdomen bo.
EKG: Sinusni ritam f 70/min bez ishemije i lezije miokarda. TA 110/75 mmHg
Lab: KKS Hb 110 Er 3.99 Le 12.3 granulociti 10.0 (80.5%) suk pp 8.43 (moja napomena mereno u 18H posle rucka, deserta)
Dg: status febrilis Anaemia
Th: Clathrocyn 2x500 Paracetamol 500 mh ili analgin tbl po potrebi, Tothema amp 2x1 u casi vode ili soka 10 dana potom 1x1
uraditi RTG pluca i test na Hpylori"
Jutros smo bili da se uradi test na Hpylori(rezultat ce biti sutra u podne) i RTG pluca. Rezultat RTG pluca smo odneli, doktor kaze da je nalaz uredan. Jutros mu je sedimentacija bila 70 (u cetvrtak 55). Doktor nije nasao nista problematicno jedino na sta sumnja je da su mu povrediti tkvio na debelom mesu (odnosno na guzu) i da se to inficiralo. Kontrola je u petak.
Mi smo zapoceli sa tom novom terapijom (posto je prethodno pio cefalaks i heferol) sinoc, tako da je do sad popio samo ta dva antibiotika. Medjutim on jos uvek ima temperaturu. trenutna mu je 38.4.
Napominjem da je rodjen u decembru 1966. godinem, da je rec o sportisti rekreativcu, da svako jutro popije dabletu C vitamina, da ne pusi i ne pije. Nikad i nije. Nije gojazan (visina 177, tzina je bila 74 kg a sada je smrsao tako da je 70-tak kila..)
Pitanje: Da li da trpimo temperaturu i do kada da je trpimo ili da intervenisemo trazeci negde dalje spasa?
HVALA!
"Pacijent nakon lecenja bola u vratu i levoj ruci i IM injekcija Diklofena, Dexasona dobija temperatuu oko 37-38C, tegobe traju oko 10 dana ima bolov u levoj glutealnoj regiji ali nema crvenila i toplote, danas T 37.3C, LGL vrata se ne pipaju meningealni znaci negativni. Nalaz na srcu i plucima uredan. Abdomen bo.
EKG: Sinusni ritam f 70/min bez ishemije i lezije miokarda. TA 110/75 mmHg
Lab: KKS Hb 110 Er 3.99 Le 12.3 granulociti 10.0 (80.5%) suk pp 8.43 (moja napomena mereno u 18H posle rucka, deserta)
Dg: status febrilis Anaemia
Th: Clathrocyn 2x500 Paracetamol 500 mh ili analgin tbl po potrebi, Tothema amp 2x1 u casi vode ili soka 10 dana potom 1x1
uraditi RTG pluca i test na Hpylori"
Jutros smo bili da se uradi test na Hpylori(rezultat ce biti sutra u podne) i RTG pluca. Rezultat RTG pluca smo odneli, doktor kaze da je nalaz uredan. Jutros mu je sedimentacija bila 70 (u cetvrtak 55). Doktor nije nasao nista problematicno jedino na sta sumnja je da su mu povrediti tkvio na debelom mesu (odnosno na guzu) i da se to inficiralo. Kontrola je u petak.
Mi smo zapoceli sa tom novom terapijom (posto je prethodno pio cefalaks i heferol) sinoc, tako da je do sad popio samo ta dva antibiotika. Medjutim on jos uvek ima temperaturu. trenutna mu je 38.4.
Napominjem da je rodjen u decembru 1966. godinem, da je rec o sportisti rekreativcu, da svako jutro popije dabletu C vitamina, da ne pusi i ne pije. Nikad i nije. Nije gojazan (visina 177, tzina je bila 74 kg a sada je smrsao tako da je 70-tak kila..)
Pitanje: Da li da trpimo temperaturu i do kada da je trpimo ili da intervenisemo trazeci negde dalje spasa?
HVALA!
-
- Stalni član
- Kontakt:
CT, CT, CT.... Ne vredi da bilo sta dalje pisem. Sedimentacija od 70 - a "kolege" kazu da je sve u redu????

-
- Novi član
Izvadili smo nalaz za helio bakteriju, pozitivan (1.82).
tokom jucerasnjeg popodneva ucestalio mu se priliv (posle svakog obroka), sa temperaturom koja je varirala od 38.8 do 37.04 koliko smo maksimalno uspeli da skinemo.
Jutros sam zvala doktora iz privatne klinike (inace smo iz subotice) u kucnu posetu, jer je muz totalno malaksao. Dosao je, postavio je da je dijagnoza ENTEROCOLITIC (bar mislim da se tako pise) i dao uput za bolnicko lecenje na infektivno odeljenje. Tada jos nisam imala nalaz od helio bakterije.
Doktorica ga je na odeljenju u bolnici pregledala, dala infuzije i sutra krecu analize...
Sta je to ENTEROCOLITIC, koliko je opasna heliobakterija, da li je prenesno (imamo sina od 4 godine) kako se dobija... kako se leci?
Inace, CT grudnog kosa radi se samo u bolnici kod nas, privatno kazu da nema....
tokom jucerasnjeg popodneva ucestalio mu se priliv (posle svakog obroka), sa temperaturom koja je varirala od 38.8 do 37.04 koliko smo maksimalno uspeli da skinemo.
Jutros sam zvala doktora iz privatne klinike (inace smo iz subotice) u kucnu posetu, jer je muz totalno malaksao. Dosao je, postavio je da je dijagnoza ENTEROCOLITIC (bar mislim da se tako pise) i dao uput za bolnicko lecenje na infektivno odeljenje. Tada jos nisam imala nalaz od helio bakterije.
Doktorica ga je na odeljenju u bolnici pregledala, dala infuzije i sutra krecu analize...
Sta je to ENTEROCOLITIC, koliko je opasna heliobakterija, da li je prenesno (imamo sina od 4 godine) kako se dobija... kako se leci?
Inace, CT grudnog kosa radi se samo u bolnici kod nas, privatno kazu da nema....