problem sa gvožđem

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
Sersei
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Avg 10, 2006 1:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

problem sa gvožđem

Post od Sersei »

Jutros sam zajedno sa rođenim bratom išla u HEXA LAB da uradimo krvnu sliku i Gvožđe, čisto preventivno. Oboje smo godinama anemični. To se ogleda i u spoljašnjosti - bledunjavost, malaksalost, slaba i beživotna kosa itd. Baš zbog kose, koja mi opada, odlučila sam da odustanem od lečenja anemije samo prirodnim putem, već da kupim i preparate. Pa sam tako kupila Tothema ampule, folnu kiselinu i C vitamin u prahu od 500mg. Međutim, prethodno sam proverila trenutno stanje krvi.

Oboma su nam nalazi u redu, bratu je gvožđe sasvim normalno, a meni čak povišeno?!?!?? To se nikada nije desilo! Nikada nisam imala ni blizu donje granice normale... Brat takođe... Veoma smo iznenađeni i uplašeni da su u HEXA LABu nešto pogrešno uradili... Moje gvožđe je 36.1 (norm ž: 10.7 - 32.2)! Da li to možda ima veze sa stresom koji sam imala prethodnog dana ili nespavanjem zbog stresa? Nisam jela posle 6pm, ujutru nisam ni pila vodu čak. U čemu je problem?

Ako stvarno imam povišeno gvožđe, da li da ni ne pokušavam sa terapijom? Ali kako i dalje imam simptome malokrvnosti? Brat takođe...

Hvala vam na vremenu, svima koji ste pročitali ovo!
Odgovori