Poviseni ezinofili

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
tinar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 11, 2007 4:42 pm

Poviseni ezinofili

Post od tinar »

Svaki put kad sam radila krvnu sliku, eozinofili su mi poviseni (jedna slucaj- 0,13 za vrednost 0,00-0,08 a drugi, od pre dva dana, 0,25). Kod mene je svakako u pitanju alergija, jer sam alergicna na polen i na pse, a imam ih dva komada u kuci. Jel postoji neki nacin da se ta vrednost smanji?

I jos jedno pitanje oko gvodzja. Jednom sam imala 9,7 za vrednost 10,7-32,2. Od tada pijem gvozdje redovno. Svaki sledeci put je gvozdje bilo u normalni, iako sam se ponekad osecala slabo. Sta jos treba da pogledam u okviru analiza gvodzja, meni su spominjali transferin ili tako nesto. Tj, da iako je vrednot gvozdja u normali mozda celije koje prenose gvozdje nisu u redu. Svakako, ne razumem se najbolje ali bih volela to dobro da ispitam.

Hvala unapred
ivancicae76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 10, 2012 12:30 pm

Re: Poviseni ezinofili

Post od ivancicae76 »

Postovani,
od 2010.god.muku mucim sa alergijom tj.kada me je ujelo neki insekt kojeg nisam videla za gornji kapak desnog oka.Imala sam otok oko ociju i kosmatog dela glave dva puta u razmaku od godinu dana i tada sam primala i.v.Urbason i i.m.Sinopen po 6 dana i otok se povukao.Dalje sam nastavljala da pijem Presing 1x1tabl.U krvi mi se pojavljuje u kr.slici povisen broj Eozinifila Najveci broj je bio 21.50 prosle godine u novembru a Ige oko 1000.Tada sam i imala problem otoka lica.Promenila sam lek za krvni pritisak tj.aceinhibitor(Enalapril) sam prestala da pijem po savetu alergologa.Potom se vremenom normalizuju Eozinofili ali Ige jos nije od 2010.usao u normalu.Uradila sam alergijske probe na vecinu kako nutritivnih tako i na inhalatorne alergene i nije bilo pozitivnog rezultata.Takodje sam dva puta po 3 uzorka stolice nosila na pregled na parazite-rezultat b.o.
Sada mi se ponovo pojavljuju Eozinofili oko 14.38,a Ige573,nemam otok lica niti urtikariju po telu ali sam ja pod terapijom Presing 1x1,
Inace ja sam med.sestra koja radi na nefrologiju u KCS.
Kod koga da se javim i sta jos treba da uradim od analiza i pregleda.
Mozda Vi imate vise iskustva sa ovakvim problemom.
Unapred Vam se zahvaljujem.
Odgovori