Imam povisen bilirubin, ukupni je oko 22, a direktni nesto veci od 4, problem je u tome sto je to tako izgleda vec duzi niz godina, naime 2008 godine sam imao oko 30 ukupni i par meseci kasnije oko 25, ali sam to tad zanemario, proslo je skoro pet godina od tad, a ja nisam do pre 10-ak dana davao krv na analizu. Za ovih 10-ak dana dao sam tri puta krv i prvi put je ukupni bilirubin bio 35, drugi put 21 i treci 22. Doktor mi je rekao da ni njemu nije bas najjasnije, jer da je jetra propala od alkohola kojeg sam prilicno konzumirao, kao i gazirane sokove itd. transaminaze ne bi bile u redu, a one su ok.
Moje pitanje je sledece: Da li je moguce da je meni to od rodjenja jer mi je odmah nakon sto me je majka iznela iz bolnice po njenim recima (nekih desetak dana non stop sam plakao, imao proliv i stalno se grcio verovatno od bolova u stomaku) konstatovana dijagnoza "produzena zutica" i bili smo u bolnici nekih 15-ak dana???
Hvala unapred!
Povisen bilirubin
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Re: Povisen bilirubin
Pored bilirubina, potrebno je da uratite i analize hepatograma tj. ALT, AST, GGT, LDH, Ukupne prot. , Albumine, CRP.
Sa rezultatima trazite od vaseg lekara uput za lekara internistu-hepatologa.
Sa rezultatima trazite od vaseg lekara uput za lekara internistu-hepatologa.
Mr ph Nikola M.
spec. med.biohemije
spec. med.biohemije