postovani,
Nedavno sam radila krvne pretrage,sve vrijednosti su u normali izuzev jetrenih enzima-GGT I ALT su uredni, medjutim ostala 2su poprilicno povisena-AST je 88,a ALT 66.
Ujedno je i kolesterol ispod donje granice od 3,5 (moj je 3,3).
Obavila sam i pregled interniste i uzv abdomena i sve je bilo u redu, te mi nisu nista posebno osobno istakli,tako da mene brine zakljucak krvne pretrage koju sam kasnije procitala,a koja kaze da je potrebna kontrola zeljeza,UIBC,TIBC,feritina jetrenih enzima za 3mjeseca.
Molim Vas za objasnjenje i unaprijed Vam zahvaljujem!
povisen AST i ALT
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Re: povisen AST i ALT
pozdrav,
svavako je rijec o ostecenu tkiva jetre, ali u blagom obliku, moguce izazvano gaziranim picima ili nekakvim lijekovima koje ste uzimali. Vazno je da je ultrazvuk u redu,a ako ste radili hbsag i anti hcv, iskljucili hepatitise, nema razloga za brigu, jetra je organ koji se regenerise, tako da uz disciplinu, nalazi bi trebali biti ok; ne morate cekatri tri mjeseca, kroz nedelju, dvije mozete ponoviti ast i alt, kako biste bili mirniji!
svavako je rijec o ostecenu tkiva jetre, ali u blagom obliku, moguce izazvano gaziranim picima ili nekakvim lijekovima koje ste uzimali. Vazno je da je ultrazvuk u redu,a ako ste radili hbsag i anti hcv, iskljucili hepatitise, nema razloga za brigu, jetra je organ koji se regenerise, tako da uz disciplinu, nalazi bi trebali biti ok; ne morate cekatri tri mjeseca, kroz nedelju, dvije mozete ponoviti ast i alt, kako biste bili mirniji!