Prijava na doktor.rs mailing listu
Pratite nas redovno putem newslettera.

Sva vremena su u UTC + 2 sata




Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 
Autor Poruka
 Tema posta: Povećani parametri u krvi
PostPoslato: Sre Mar 22, 2017 5:12 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 22, 2017 4:57 pm
Postovi: 3
Pozdrav svima, nov sam na forumu.

Juče sam bio na analizu krvi, prethodno sam se javio lekaru zbog brzog zamaranja i povišenog gornjeg pritiska (donji i puls normalni). Nekoliko parametara u krvi su mi povećani, naglašavam da 12h pre vađenja nisam jeo ništa masno, teško, niti jeo ili pio nešto neposredno pre vađenja.

Hemoglobin 172 (100-156 g/L)
Hematokrit 50.8 (33-45 %)
AST 50 (5-50 U/L) -- na gornjoj granici
ALT 79 (5-50 U/L)
Bilirubin ukupni 21.9 (5.1-20 umol/L)


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Povećani parametri u krvi
PostPoslato: Čet Mar 23, 2017 3:09 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 8307
Колико имаш година, кила, центиметара и чиме се бавиш?

_________________
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Povećani parametri u krvi
PostPoslato: Čet Mar 23, 2017 3:21 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 22, 2017 4:57 pm
Postovi: 3
Imam 25, 85kg, 174cm, radim kao kontrolor u jednoj fabrici, stalno u pokretu, nisam pusac, alkohol retko, apetit normalan.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Povećani parametri u krvi
PostPoslato: Pet Mar 24, 2017 10:47 am 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 8307
Види овако, узрок замарања може да буде коксаки али и мањак гвожђа или неквалитетна исхрана као и мањак кисеоника. Узрок повишеног горњег притиска могу да буду бубрези али и јетра.

Узрок повишених параметара јетре може да буде вишак килограма или нека хемија коју једеш или удишеш.

Шта пијеш од течности и колико?

_________________
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Povećani parametri u krvi
PostPoslato: Pet Mar 24, 2017 1:05 pm 
OffLine Novi član Novi član
Pridružio se: Sre Mar 22, 2017 4:57 pm
Postovi: 3
Imam malo sala na stomaku ali ništa preterano, ne mogu reći da imam problem sa viškom kilograma. Od tečnosti redovno vodu ili kiselu vodu (samo Knjazova :D ), gazirano izbegavam naročito koka kolu, pepsi, fantu i tako dalje. Kafa u normalnim količinama, alkohol ne često, samo kad je prilika i to isključivo špricer, umereno :D Pivo sam izbacio iz upotrebe pre 5 meseci jer sam imao stomačne tegobe takve da me posle flaše od 0,5 u sred noći presavije stomak od bolova. Brzu hranu ne upotrebljavam, uglavnom meso i suhomesnati proizvodi, mlečni, kao i raženi hleb.


Vrh
 Profil  
 
 Tema posta: Re: Povećani parametri u krvi
PostPoslato: Pet Mar 24, 2017 1:14 pm 
Korisnikov avatar OffLine Stalni član Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Postovi: 8307
Месо је пуно хемије осим ако набављаш домаће производе.

Имаш 10 кила вишка по стандарду, а пошто имаш сала на стомаку то свакако може да буде узрок масне јетре.

Кисела вода је са много сувог остатка и угљендиоксида што такође може да прави проблеме. Ниси написао које количине течности пијеш па нисам сигуран.

_________________
>
aa_aca, aa aca, aaaca


Vrh
 Profil  
 
Prikaži postove u poslednjih:  Poređaj po  
Započni novu temu Odgovori na temu  [ 6 Posta ] 

Izdvajamo za vas:



Sva vremena su u UTC + 2 sata


Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 8 gostiju


Ne možete postavljati nove teme u ovom forumu
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu
Ne možete monjati vaše postove u ovom forumu
Ne možete brisati vaše postove u ovom forumu

Pronađi:
Idi na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
 
Besplatno preuzmite doktor.rs aplikaciju za Vaš Android uređaj!
Ili skenirajte QR kôd sa vašim Android uređajem za najbrže preuzimanje: