Pozdrav svima, nov sam na forumu.
Juče sam bio na analizu krvi, prethodno sam se javio lekaru zbog brzog zamaranja i povišenog gornjeg pritiska (donji i puls normalni). Nekoliko parametara u krvi su mi povećani, naglašavam da 12h pre vađenja nisam jeo ništa masno, teško, niti jeo ili pio nešto neposredno pre vađenja.
Hemoglobin 172 (100-156 g/L)
Hematokrit 50.8 (33-45 %)
AST 50 (5-50 U/L) -- na gornjoj granici
ALT 79 (5-50 U/L)
Bilirubin ukupni 21.9 (5.1-20 umol/L)
Povećani parametri u krvi
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Povećani parametri u krvi
Колико имаш година, кила, центиметара и чиме се бавиш?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 22, 2017 3:57 pm
Imam 25, 85kg, 174cm, radim kao kontrolor u jednoj fabrici, stalno u pokretu, nisam pusac, alkohol retko, apetit normalan.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Види овако, узрок замарања може да буде коксаки али и мањак гвожђа или неквалитетна исхрана као и мањак кисеоника. Узрок повишеног горњег притиска могу да буду бубрези али и јетра.
Узрок повишених параметара јетре може да буде вишак килограма или нека хемија коју једеш или удишеш.
Шта пијеш од течности и колико?
Узрок повишених параметара јетре може да буде вишак килограма или нека хемија коју једеш или удишеш.
Шта пијеш од течности и колико?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Mar 22, 2017 3:57 pm
Imam malo sala na stomaku ali ništa preterano, ne mogu reći da imam problem sa viškom kilograma. Od tečnosti redovno vodu ili kiselu vodu (samo Knjazova
), gazirano izbegavam naročito koka kolu, pepsi, fantu i tako dalje. Kafa u normalnim količinama, alkohol ne često, samo kad je prilika i to isključivo špricer, umereno
Pivo sam izbacio iz upotrebe pre 5 meseci jer sam imao stomačne tegobe takve da me posle flaše od 0,5 u sred noći presavije stomak od bolova. Brzu hranu ne upotrebljavam, uglavnom meso i suhomesnati proizvodi, mlečni, kao i raženi hleb.

- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Месо је пуно хемије осим ако набављаш домаће производе.
Имаш 10 кила вишка по стандарду, а пошто имаш сала на стомаку то свакако може да буде узрок масне јетре.
Кисела вода је са много сувог остатка и угљендиоксида што такође може да прави проблеме. Ниси написао које количине течности пијеш па нисам сигуран.
Имаш 10 кила вишка по стандарду, а пошто имаш сала на стомаку то свакако може да буде узрок масне јетре.
Кисела вода је са много сувог остатка и угљендиоксида што такође може да прави проблеме. Ниси написао које количине течности пијеш па нисам сигуран.