Povecani limfociti, smanjena segmentacija

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita

Odgovori
chiado
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Okt 16, 2008 12:13 pm

Povecani limfociti, smanjena segmentacija

Post od chiado »

Juce sam uzeo rezultate analize krvi i urina i gotovo sve vrednosti su u okviru referentnih sem dve:

LYM (limfociti) su iznad maksimalnih 40 - kod mene je 52
Segment. (prvo sam mislio da je sedimentacija, ali pise skraceno segment.) koja je ispod donje granice...

Ovde na formu sam video da je to zbog virusne infekcije i ja se zaista osecam malaksalo, grlo je pomalo puno sluzi itd. Zanima me necije strucnije misljenje - da li treba da idem kod lekara ili naprosto da nastavim sa sistemom - voce+vitamini+cajevi pa onda opet uradim test za nedelju dana, kao i sta znaci pomenuta "segment."
Gala06
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Sep 02, 2008 11:59 pm

Re: Povecani limfociti, smanjena segmentacija

Post od Gala06 »

chiado napisao:Juce sam uzeo rezultate analize krvi i urina i gotovo sve vrednosti su u okviru referentnih sem dve:

LYM (limfociti) su iznad maksimalnih 40 - kod mene je 52
Segment. (prvo sam mislio da je sedimentacija, ali pise skraceno segment.) koja je ispod donje granice...

Ovde na formu sam video da je to zbog virusne infekcije i ja se zaista osecam malaksalo, grlo je pomalo puno sluzi itd. Zanima me necije strucnije misljenje - da li treba da idem kod lekara ili naprosto da nastavim sa sistemom - voce+vitamini+cajevi pa onda opet uradim test za nedelju dana, kao i sta znaci pomenuta "segment."
Segment. koliko ja znam, je skraceno od segmentirani granulociti...mada mi ne pisemo tako nego SEG. ili GR . To ti je takodje vrsta Leukocita kao i Limfociti. Verovatno imas neku infekciju virusnog porekla, po ovim tvojim navodima!
Pa, ako ti je lose, imas temperaturu idi kod doktora opste prakse. Ako si samo malaksao, pokusaj cajevima, vitaminima....
Odgovori