Molim za pomoć.
Rezultati krvi od prošle nedelje pokazuju da mi je povišen GOT/AST na 65. GPT/ALT je u granicama normale 27.
Takodje mi je totalni bilirubin povišen na 22.8.
Kao i DIFF %LYM koji je 49,7 H%.
Sedimentacija je 22.
Krajem novembra 2007, rezultati su mi bili OK. GOT/AST je bio 26, GPT/ALT 17, totalni bilirubin 9,9, DIFF %LYM 45,8%. Sedimentacija 14.
Prekjuče sam radila australian antigen i rezultat je negativan HBS AG 0.265 (neg).
Da li kod hepatitisa oba enzima moraju da budu povišena? Da li GOT/AST može da bude povišen zbog antibiotika. Zbog lečenja ureaplazme u januaru sam popila 4 kutije dovicina i 4 kutije hemomicina. ureaplazma je izlečena. Predstoje mi još dve kontrole. Takođe od marta 2007. pijem Dianu 35. Da li one mogu da budu uzrok?
Hvala unapred
Povećan AST, normalan ALT
Moderatori: moderato, vlada99, Dr Mita
Dianu 35 pijem zbog policističnih jajnika. U Domu zdravlja sam dobila uput za Kliniku za infektivne i tropske bolesti. Sticajem okolnosti doktork aije upoznata da pijem Dianu, pa je odmah posumnjala na neku infekciju. Ja nemam nikakve simptome hepatitisa, ali ću verovatno otići do klinike da razrešim sve nedoumice. Čitala sam na netu da mnogi koji imaju hepatitis imaju oba enzima povećana i to znanto. Ali sam uput mi unosi nervozu, pa ću morati da poslušam savet i otklonim svaku sumnju.
Vidite to sto ste videli za hepatitis je potpuno tacno ali uopste nije jednostavno kako mozda izgleda.Jedan od nezeljenih efekata Diane 35 su izmedju ostalog zutica i hepatotoksicnost,a trebali bi da se upoznate i sa drugim nimalo naivnim nezeljenim efektima ovog kombinovanog hormonskog preparata.lavasa napisao:Dianu 35 pijem zbog policističnih jajnika. U Domu zdravlja sam dobila uput za Kliniku za infektivne i tropske bolesti. Sticajem okolnosti doktork aije upoznata da pijem Dianu, pa je odmah posumnjala na neku infekciju. Ja nemam nikakve simptome hepatitisa, ali ću verovatno otići do klinike da razrešim sve nedoumice. Čitala sam na netu da mnogi koji imaju hepatitis imaju oba enzima povećana i to znanto. Ali sam uput mi unosi nervozu, pa ću morati da poslušam savet i otklonim svaku sumnju.