Posle koliko.......Dr.Ivice

Odgovori na sva pitanja vezana za laboratorijske analize i rezultate istih. Tumačenje nalaza krvnne slike, sedimentacije, leukocitarne formule, urinokulture, spermograma, ginekoloških testova ili specijalizovanih krvnih analiza.

Moderatori: vlada99, moderato, Dr Mita

Odgovori
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Posle koliko.......Dr.Ivice

Post od minjab »

Molim Vas za pomoć .
Posle kog vremena se ponavlja analiza krvne slike,od kad je ustanovljena malokrvnost (u pitanju je,nizak hemoglobin, gvoždje, eritrociti).Pošto pije,sedam dana, REVITU Fe da li se tada tj. pre toga prekine sa uzimanjem preparata(zbog tačnosti rezultata..).

Hvala na odgovoru ,unapred.
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Knjige nas uce da je za pozitivnu reakciju, takozvanu "retikulocitnu krizu" potrebno nekoliko meseci, a sama terapija traje i do 6 meseci, ali naravno, mi sve to skracujemo u praksi na mesec dana: posle mesec dana uraditi eritrocite, hemoglobin, feremiju (gvozdje). Ako je lab OK, onda se preparati obucno ukidaju, a savetuje se hrana bogata gvozdjem.

Pozdrav.
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Hvala na izuzetno brzom odgovoru,i puno pozdrava za našeg (mogu slobodno da kažem )kućnog doktora.
Još jednom od sveg srca hvala na ažurnosti. :P
Korisnikov avatar
minjab
Stalni član
Stalni član

Post od minjab »

Ja sam morala da postavim još jedno pitanje , pa kad stignete i ako stignete da mi odgovorite ....hvala :oops:

Kolika će tačnost biti tada kad se krv uzima ,ako se unosi preparat konkretno ,ta revita,koja sadrži gvoždje.Rezultati će sigurno pokazati poboljšanje ,a šta kad se prekine ...To mi nije baš naj jasnije. :oops:
dr ivica
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
Kontakt:

Post od dr ivica »

Zivotni vek eritrocita je oko 120 dana, Elem - ako Vam posle prve kontrole bude dobra krvna slika, mirni ste (koliko-toliko) bar 4 meseca. A posle mozete opet da uradite krvnu sliku, sa feremijom i TIBC.

Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
Odgovori